Setmana d'acció mundial per l'educació

L'educació és un dret humà fonamental i contribueix a millorar les condicions de vida i erradicar el cercle de pobresa que pateixen els infants en el món en desenvolupament. No obstant, 67 milions d'infants no poden anar a l'escola primària, la majoria a Àfrica Subsahariana i Àsia meridional.

La Campanya Mundial per l'Educació (CME) ha posat en marxa la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació instant els governs i la comunitat internacional a que mantinguin les seves promeses i garanteixin l' atenció  i l'educació en la primera infància. A només tres anys de la data fixada per assolir el segonobjectiu de desenvolupament del Mil · lenni de Nacions Unides (l'educació 1 universal), el 2012 la Campanya Mundial per l'Educació (CME) es centra en defensar eldret a l'educació primerenca, la etapa que comprèn dels 0 als 8 anys d'edat. El jugador de bàsquet Pau Gasol, Ambaixador d'UNICEF Espanya, s'ha sumat a aquesta iniciativa mostrant un cop més el seu compromís amb els drets de la infància. Gasol va llançar el 2010 El projecte de Pau, que promou l'educació per a tots els infants, especialment els més vulnerables. L'Ambaixador d'UNICEF destaca que "l'edat de zero a cinc anys és el període més crític de desenvolupament en un infant. Si no els donem les oportunitats adequades, pot influir negativament per a la resta de la seva vida ". Gasol ha parlat sobre l'educació en un podcast.

La Gran IMATGE

Sota el lema Amb drets des del principi. Per una educació primerenca de qualitat, la CME proposa dur a terme "La Gran Imatge", un gran collage compost per totes i cadascuna de les imatges (fotos, dibuixos, etc.) Que infants, joves i adults vulguin compartir inspirant en el "dret a l'atenció ia l'educació en la primera infància". En les imatges es busca que plasmen el que suposa per a ells l'educació o algun record que vulguin rescatar de la seva experiència a l'escola, i que les acompanyin demissatges dirigits als representants polítics de cada àmbit, exigint-los que posin els mitjans necessaris per aconseguir el respecte de l'educació de la primera infància. Participar és molt senzill, a través de la pàgina web de la Campanya Mundial per l'Educació a Espanya:http://www.cme-espana.org/La CME és una coalició internacional formada per ONG, sindicats de l'entorn educatiu, centres escolars i moviments socials. Tots coincideixen a reclamar el compliment íntegre dels compromisos de la Cimera de Dakar de any 2000, on la comunitat internacional es va comprometre a garantir l'accés a una educació.

Pau i educació

Amb aquest suport als drets de la infància ia la Setmana d'Acció Mundial per l'Educació, Pau Gasol ha volgut expressar una vegada més que "tothom hauria de fer de la infància una prioritat". L'última acció de l'Ambaixador d'UNICEF per difondre els drets de la infància és el conte Dona 1 dia, narrat pel propi jugador en castellà, català i anglès. La història, que pot descarregar per pastilles i dispositius mòbils, explica que "hi ha altres nens en altres parts del món que afronten dificultats tan grans que fins i tot posen en risc la seva vida. Dona 1 dia diu als nens i als adults que podem ajudar-los ". Trobaràs els enllaços de descàrrega en aquesta página.