Sahel: lluita contra la desnutrició al Txad

Al Txad 127.000 nens estan en risc de mort per desnutrició aguda greu com a conseqüència de la crisi alimentària que està patint la regió del Sahel.

“La desnutrició greu està directament relacionada amb la mortalitat. Això significa que si no fem res, aquests nens moriran”, afirma l'Oficial de Nutrició d'UNICEF al Txad, Roger Sodjinou.
 
A començaments d'abril, el Txad va entrar a la “temporada d'escassetat”, un període en el qual els nens estan en risc greu de desnutrició a causa de l'escassetat d'aliments. Proporcionar als nens afectats un simple suplement nutricional podria prevenir la desnutrició.

arribar a tots els nens per prevenir la desnutrició

UNICEF dóna suport als esforços del Govern del Txad perlluitar contra la desnutrició. A l'abril va llançar un programa per distribuir suplement nutricional a 200.000 nens entre els 6 i els 23 mesos. És l'operació més gran d'UNICEF per prevenir la desnutrició al Txad.

En aquesta operació, UNICEF també distribuirà sabó per a la higiene de les famílies i proporcionarà medicaments antiparasitaris i vitamina A als nens.

UNICEF treballa estretament amb el Ministeri de Salut Pública per formar els treballadors de la salut. "Això ens ajudarà a prevenir i reduir la desnutrició, la taxa està a un nivell molt alt", va explicar Abakar Mallaye, treballadora de la salut i líder de l'equip per a la distribució de suplement nutricional. 

El repte: arribar als nens de les àrees més remotes

Aquesta operació suposa un verdader desafiament logístic per UNICEF, ja que busca arribar a les àrees més remotes.  

Per fer-ho, s'han identificat les poblacions més afectades, algunes de les quals es troben acentenars de quilòmetres de distància dels punts de distribució més propers. “Les poblacions a les quals anem són realment inaccessibles, en moltes ocasions els vehicles queden bloquejats a la sorra o encallats al fang”, explica Mallaye.

UNICEF también garantiza el suministro de alimentos terapéuticos listos para usar, leche terapéutica y medicamentos esenciales para el tratamiento de niños con desnutrición severa. La lucha contra la desnutrición de losniños vulnerables en Chad y en todos los países de Sahel afectados por la crisis alimentaria es una prioridad para la organización.