Protegir els infants després de les inundacions al Brasil

Les inundacions al Brasil han causat més de 600 víctimes mortals i han deixat sense llar 15.000 persones. Es tracta del pitjor desastre natural al país a les últimes dècades.

Les pluges torrencials han afectat els estats brasilers d’Espírito Santo, Minas Gerais, São Paulo, Goiás i Rio de Janeiro, tot i que és molt difícil fer una estimació exacta dels danys, ja que la destrucció de moltes infraestructures està dificultant l’accés a certes àrees.

“Habitualment, l’exèrcit és el responsable de proporcionar refugis, però normalment no tenen condicions especials per als infants i els adolescents”, va afirmar l’especialista d’UNICEF al Brasil, Francisca Maria Andrade. “Volem ajudar a humanitzar els centres d’acollida, a proporcionar millors condicions per als infants i els adolescents”.

UNICEF preparat per ajudar

UNICEF està en contacte permanent amb el govern brasiler i està disposat a ajudar en el moment en què li ho sol·liciti. La seva principal preocupació és la protecció i la cura dels infants als refugis temporals. Per aquesta raó, està examinant les formes d’avaluació que s’haurien d’utilitzar per determinar les necessitats dels infants i les seves famílies als refugis i està fent algunes recomanacions.

[]

El contacte amb les autoritats, bàsic per al treball d’UNICEF

La presidenta del Brasil, Dilma Rousseff, va anunciar la setmana passada que l’estat de Rio de Janeiro rebrà mil milions de dòlars per prevenir futures inundacions. Així mateix, va detallar els esforços del govern per rescatar i ajudar els damnificats per les inundacions, incloent-hi hospitals temporals establerts per les forces armades a Rio de Janeiro.

Mentrestant, UNICEF és manté en contacte amb les autoritats locals. “En aquest moment estem esperant la petició del govern”, va dir Andrade. “Volem ajudar”.