Preocupació per les conseqüències de la violència sobre els nens a Gaza i Sud d'Israel

UNICEF ha expressat aquesta setmana la seva profunda preocupació per les repercussions de la recent escalada de violència sobre els nens i nenes a la Franja de Gaza i a Israel.

El dilluns, un nen palestí de 15 anys va morir i altres quatre van resultar ferits en una explosió produïda a la Franja de Gaza. El diumenge, un nen palestí de 12 anys va morir en un atac aeri a Gaza. Fins avui, 14 infants palestins amb edats des d'1 fins a 17 anys han sofert ferides com a conseqüència dels atacs aeris. A la ciutat de Gaza es van produir danys menors en dues escoles.

A Israel, un coet va caure el diumenge sobre una escola que es trobava buida en aquest moment. Les autoritats van suspendre les classes en el sud del país, afectant a 200.000 estudiants israelians.

“Cal fer tot el possible per protegir la seguretat i les vides de nens i nenes innocents”, va dir Jean Gough, Representant Especial d'UNICEF al Territori Palestí Ocupat. “Exhortem a totes les parts al fet que facin quant estigui en el seu poder per protegir als nens i nenes i posar fi a la violència”.

Des del divendres passat, els casos de violència han augmentat a causa dels atacs aeris israelians sobre Gaza i el llançament de coets per militants palestins cap al Sud d'Israel. L'any passat, 20 nens i nenes palestins i cinc nens israelians van morir com a conseqüència d'incidents relacionats amb el conflicte, i altres 448 nens palestins i dos israelians van resultar ferits.