Nigèria: els serveis ambulatoris salven les vides d'infants amb desnutrició

S'estima que més de 220.000 infants de Nigèria pateixen desnutrició aguda greu, el que posa en risc les seves vides.

Com a resposta aaquestasituació, s'està duent a terme una estratègia integradade salut, que rep el suport d'UNICEF, denominada Gestiócomunitària de la desnutrició aguda, a través de la qual milers de nensrebentractament en centres terapèutics ambulatoris.

En aquests centres es pesa als nens,se'ls proporciona medicines i aliment terapèutic. A més, se'ls administrales vacunes que no han rebut.
Finsara,el programa ha tractat a 16.000 nens menors de 5 anys i es preténarribara 31.000 en l'Estat de Katsina. El programa es considera un model per a la regió.

"Amb un20% de la població menor de 5 anys, aquest tipus d'estratègies integrades sónfonamentals", afirma Ibrahim Lawal Dankaba, el Representant del govern local, l'equip treballa en col · laboracióamb UNICEF.

La història de Saidu

Un de cada set nensno aconsegueix sobreviure els seus cinc primers anys de vida a Nigèria. Saidu té 10 mesos i pateix desnutrició greu. Passarà les properes vuit setmanes en el programa ielstreballadors locals comunitaris de la salut garantiran que la seva marevagiambell alcentreterapèutic ambulatori per a les visites rutinàries.

UNICEFtractad'ampliar l'escala d'aquests projectes al nord,però la falta de finançament està limitant aquests esforços
.

Promoure la lactància materna per la lluita contra la desnutrició

En aquest centrese'lsinformaa les mares sobre la importànciade la lactància materna exclusivadurant els primers sis mesos de la vida d'un nen per prevenir la desnutrició. No obstant això, les tradicions locals fomenten que les dones alimentin als seus fills també amb aigua, tot i que l'accés a l'aigua potable és molt limitat.