Nigèria: "El que ha succeït ha de sacsejar la consciència del món"

L'augment de la violència contra els infants al nord de Nigèria ha arribat a cotes inhumanes en les últimes setmanes. Aquestes són les declaracions d'Anthony Lake, director executiu d'UNICEF.
 
"Les imatges del que ha passat al nord de Nigèria han de sacsejar la consciència del món. Uns 2.000 nens, dones i ancians innocents han estat massacrats a Baga. Nenes i adolescents han estat enviades a morir amb bombes lligades al seu pit a Maiduguri. I no ho oblidem, més de 200 nenes que van ser robades a les seves famílies, segueixen sense aparèixer. No podem expressar només amb paraules la nostra indignació ni alleujar l'agonia de tots els que pateixen la violència constant al nord de Nigèria. Però aquestes imatges dels últims dies i tot el que implica per al futur de Nigèria haurien d'impulsar l'acció efectiva. Això no pot continuar així".
 

Nenes utilitzades com a terroristes suïcides

Almenys 20 persones van morir i 18 van ser ferides en un atac suïcida amb bomba perpetrat per una nena de 10 anys en un mercat de la localitat nigeriana de Maiduguri, en l'estat del nord de Borno. Encara que no ho han reivindicat, fonts policials apunten que darrere de la matança estaria el grup terrorista Boko Haram, amb forta activitat a la zona, que en l'última setmana ha matat 2.000 persones, moltes d'elles nens i nenes, a la ciutat de Baga i els voltants.