L'energia, el talent i la força de les dones són el recurs més valuós de la humanitat

Avui, 8 de març, es commemora el Dia Internacional de la Dona sota el lema Autonomia de la dona rural: la pobresa extrema i la gana.

El Secretari General, Ban Ki-moon, juntament amb alts funcionaris i representants d'institucions que treballen en temes relacionats amb les dones del món rural, va instar als governs, la societat civil i el sector privat al fet que es comprometin a aconseguir la igualtat de gènere i l'apoderament de les dones, un dret humà fonamental i una força que beneficia a tots.


"L'energia, el talent i la força de les dones són el recurs més valuós de la humanitat”, va afirmar Ban Ki-moon.

Per la seva banda, la Directora Executiva d'ONU Dones, Michelle Bachelet, va afegir: "La participació plena de les dones i la igualtat en l'àmbit polític i econòmic és fonamental per a la democràcia i la justícia que la població està demandant".

EL PAPER DE LA DONA RURAL EN LA LLUITA CONTRA LA DESNUTRICIÓ

Els fets indiquen que si aquestes dones tinguessin el mateix accés als recursos productius que els homes, augmentarien la producció dels seus camps d'un 20 a un 30%, incrementant la producció agrícola total en aquests països en un 2,5 a un 4% per cent. Això reduiria la quantitat de persones amb gana d'un 12 a un 17%.

La desigualtat de gènere és una de les causes i efectes principals de la gana i de la pobresa: s'estima que el 60% de les persones que pateixen de gana crònica són dones i nenes.

Menys del 20 % de propietaris de les terres del món són dones. Les dones representen menys del 5% de tots els propietaris de terres agrícoles en el Nord d'Àfrica i a Àsia occidental.