La violència a territoris palestins ocupats està afectant els infants

 

UNICEF mostra la seva preocupació per l’augment de la violència als territoris palestins ocupats i Israel, i pel seu impacte a la infància i insta totes les parts que facin tot el possible per protegir els infants.

“En les darreres setmanes, hem estat testimonis d’una sèrie d’incidents en què han perdut la vida infants palestins i israelians, en ocasions de la manera més terrorífica”, ha dit Jean Gough, Representant especial d’UNICEF als territoris palestins ocupats.

“Molts infants han resultat ferits i han presenciat la mort o danys de familiars.  Fem una crida a totes les parts perquè facin tot el possible per protegir els nens i les nenes i posar fi a la violència”, va afegir Gough. 

Increment de la violència 

En el que portem d’any, vuit infants palestins han mort a causa de la violència, incloent-hi tres menors que moriren fa dos dies pel projectil d’un tanc israelià a la franja de Gaza. Més de 60 infants, van resultar ferits, incloent-hi dotze menors de 12 anys.

Així mateix, diversos nens israelians van resultar ferits per un artefacte explosiu col·locat prop d’una estació d’autobusos a Jerusalem.  A principis d’aquest mes, tres nens israelians foren assassinats a Cisjordània, entre ells, una nadó de tres mesos.

UNICEF insta a les parts implicades aprotegir els drets i el benestar de tots els infants i a respectar la Convenció sobre els Drets de l’Infant, la llei humanitària internacional i la legislació que protegeix els Drets Humans.