La violència als territoris palestins ocupats afecta els infants

UNICEF es mostra preocupada per l’augment de la violència als territoris palestins ocupats i Israel, per l’impacte que té en la infància i insta totes les parts que facen tot el possible per protegir els xiquets. 

 

“En les últimes setmanes hem sigut testimonis d’una sèrie d’incidents en què han perdut la vida xiquets palestins i israelians, a vegades de la manera més terrorífica”, ha dit Jean Gough, representant especial d’UNICEF als territoris palestins ocupats.

“Molts xiquets han sigut ferits en els incidents i han presenciat la mort o violència en familiars. Fem una crida a totes les parts perquè facen tot el possible per protegir els xiquets i posar fi a la violència”, ha afegit Gough.

Increment de la violència

De moment enguany ja han mort huit xiquets palestins a causa de violència, incloent-hi tres xiquets que van morir fa dos dies per un projectil d’un tanc israelià llançat contra la franja de Gaza. Més de 60 xiquets foren ferits en aquella acció, entre els quals hi havia dotze xiquets menors de 12 anys.

Així mateix, diversos xiquets israelians van ser ferits per un artefacte explosiu col·locat prop d’una estació d’autobusos a Jerusalem. A principi de mes tres xiquets israelians van ser assassinats a Cisjordània, entre els quals hi havia un nadó de tres mesos.

UNICEF insta les parts implicades a protegir els drets i el benestar de tots els xiquets i respectar la Convenció sobre els Drets de l’Infant, la llei humanitària internacional i la legislació que protegix els drets humans.