Kantar recolza projectes a Bangladesh, Bolívia i Malawi

Diverses organitzacions del grup d'investigació Kantar (Kantar Mitjana i TNS) han contribuït en 2011 amb més de 44.000 euros en benefici dels projectes que UNICEF duu a terme a Bangladesh, Bolívia i Malaui.

El passat 22 de desembre, en les oficines de Kantar Mitjana a Madrid, es va produir el lliurament de l'últim xec, per un valor de gairebé 5.000 euros, una quantitat aconseguida a través de les iniciatives desenvolupades pels seus empleats i col·laboradors.


Les iniciatives desenvolupades per la companyia Kantar Mitjana a Espanya van des de l'organització de esmorzars solidaris (cuinats per ells mateixos), l'organització de sortejos, o la venda de polseres fins a la recol·lecció de monedes a través dels denominats Good Tubes col·locats en les oficines del grup. A més, l'empresa dona 1 euro a UNICEF per cada quilòmetre recorregut pels seus empleats en diverses carreres solidàries al llarg de l'any.

La iniciativa 'Brighter Futures'

La col·laboració de Grup Kantar i UNICEF té una vida de 7 anys, i es remunta a l'any 2005 quan la corporació va lliurar a UNICEF una donació després del terratrèmol que va assolar el Sud-est Asiàtic.

Amb el pas del temps, l'aliança s'ha reforçat fins al punt que la companyia ha desenvolupat una iniciativa anomenada Brighter Futures sota la qual es financen els projectes d'UNICEF en diferents països.

Actualment l'objectiu de Brighter Futures és aconseguir un milió d'euros fins a 2014, per a tres projectes d'educació i protecció infantil d'UNICEF a Malawi, Bangladesh i Bolívia. 

Brighter Futures, recolza a UNICEF perquè els nens d'aquests països puguin tenir una vida millor i desenvolupar tot el seu potencial, de manera que en el futur puguin acabar amb el cercle de pobresa.

Bangladesh

El projecte a Bangladesh té com a objectiu recolzar als nens que es veuen obligats a treballar, normalment en condicions d'extrema perillositat. El programa d'UNICEF treballa en l'escolarització d'aquests infants, donant-los suport legal i serveis bàsics de salut, i creant centres d'acolliment per més de 6.000 infants i 2.500 famílies.

Bolivia

Actualment, més de 2,2 milions de nens i adolescents a Bolívia són víctimes de la violència. El programa de protecció infantil d'UNICEF a través deBrighter Futures té com a objectiu prevenir i protegir a aquests joves contra l'explotació i la discriminació mitjançant diferents accions, entre les quals es troben el treball amb el Govern per revisar les lleis de protecció, i la creació de 9 centres destinats a gestionar eficaçment els casos d'infants i adolescents víctimes o testimonis de delictes.

Malawi

Més de 600.000 infants menors de 15 anys a Malawi han perdut un o els seus dos progenitors a causa del VIH/SIDA. L'objectiu d'aquest projecte és construir Childrens Corners, és a dir edificis comunals construïts per UNICEF per donar acolliment a milers d'infants orfes a causa del VIH-SIDA. El projecte té com a objectiu arribar a 80.000 orfes i altres infants vulnerables a través de la creació i l'enfortiment de 150 d'aquests nous centres comunitaris.