Jordània: UNICEF dóna suport a activitats per als infants sirians refugiats.

UNICEF, al costat del Fons Hachemita Jordà per el Desenvolupament Humà (JOHUD), una ONG nacional i aliada ha posat en marxa a Maan (Jordània) activitats per els infants sirians refugiats al país

"Aquí tots som de la mateixa edat i tractem d'alleujar la tensió i canalitzar la nostra energia en una cosa positiva i útil mitjançant la participació en arts i oficis i aprenent a cuinar", explica Nermine, una de les nenes la família s'ha instal · lat a Maan . "Tot això ens ajuda". Els infants de les 150 famílies que viuen ara en Maan continuen la seva educació amb normalitat, després d'haver estat admesos a les escoles locals de Jordània. "Al principi, és clar que es van veure afectats per la situació en què es trobava el seu país", assenyala Nooran Sherari, que imparteix art en un centre de JOHUD. Van arribar aquí, a un lloc on no coneixien a ningú ... Quan van començar a canalitzar la seva energia a través de la pintura, vam entendre pel que estaven passant ". "Els infants han vist coses que no haurien d'haver vist a la seva edat. Van veure la violència, sang, ferits, morts. Es van veure desplaçats i com humiliaven a les seves famílies", afegeix la professora. No obstant això, les activitats estan ajudant molt als infants sirians a superar aquestes experiències, tal com explica Sherari: "Després d'un temps, han començat a gaudir de les activitats. Em vaig adonar perquè a les 8 en punt, tots estaven esperant a la porta, a punt per començar la classe ".

els infants han fugit de l'horror

Omaima es troba en una classe de costura que s'imparteix setmanalment i ens explica la seva història i els terribles records dels últims dies: "Hi va haver un intens tiroteig i molta gent morta als carrers. Hi va haver trets i les cases i els edificis es van ensorrar. Els ferits jeien a terra. Va ser terrible viure tot això ", explica. Compte de tornar a l'escola li havia portat certa normalitat fins que els disturbis van obligar a suspendre les classes. El dia que l'escola va tornar a obrir, els professors i alumnes es van trobar amb un missatge esgarrifós. "Hi havia una nota a la porta de l'escola advertint que els pares que enviessin els seus fills a l'escola, ho lamentarien. Alguns infants van ser malgrat tot i alguns van ser assassinats ", continua Omaima. "El dia que vam abandonar Homs, va haver un bombardeig", recorda Nermine, de 16 anys. "Estàvem a punt de deixar-ho tot - la nostra família, els nostres parents. No estàvem segurs de si encara quedaria alguna cosa allà quan tornéssim. I estàvem a punt d'anar a un món nou del qual no coneixíem res". "Anar a l'escola i arribar a aquest centre ens ha ajudat molt. Però és difícil oblidar el que està succeint aHoms. Onsevulla que vagi, Síria està al meu cap", explica Omaima.