Japó: UNICEF distribueix subministraments als afectats per l’emergència

 

UNICEF està actuant davant l’emergència al Japó.  La màxima prioritat en aquests moments segueix sent la distribució de subministraments bàsics, la provisió d’aigua i sanejament, així com protegir els infants i reobrir les escoles a temps.

En el dia d’avui, es distribuiran 10 tones d’aigua per als centres d’evacuació a la ciutat  de Sendai, capital de la Prefectura de Miyagi, ubicada a la illa de Honshu.

L’abastiment d’aigua i el sanejament són clau per a la supervivència dels nens i les nenes en una situació d’emergència.   Garantir l’ús d’aigua neta i potable per beure, cuinar, i per a la higiene personal és fonamental per garantir la salut i el benestar. 

Protecció de la infància

A més, en els propers dies es distribuiran 10 kits d’escola en una maleta, 20 kits de lleure i altres20 kits de desenvolupament de la primera infància. Aquests kits són fonamentals perquè els infants puguin tornar a la normalitat després d’una catàstrofe d’aquestes característiques.

El principal objectiu d’UNICEF en una emergència és crear un entorn que protegeixi els infants contra la violència, l’explotació, els maltractaments i l’abandonament.  En aquest sentit, és prioritari establir espais segurs per a la infància.

En aquests espais, els nens i les nenes participen en activitats juvenils, juguen, practiquen esport, reben educació i/o suport psicosocial.

A més, personal d’UNICEF expert en temes de protecció s’ha desplaçat al Japó per donar suport tècnic en aquest àmbit.