Japó: UNICEF distribuïx subministraments als afectats per l’emergència

UNICEF actua en l’emergència al Japó. La màxima prioritat a hores d’ara continua sent la distribució de subministraments bàsics, la provisió d’aigua i sanejament, com també protegir els infants i reobrir les escoles a temps. 

Hui es distribuiran 10 tones d’aigua per als centres d’evacuació a la ciutat de Sendai, capital de la prefectura de Miyagi, situada a l’illa de Honshu.

El proveïment d’aigua i el sanejament són clau per a la supervivència dels xiquets en una situació d’emergència. Garantir l’ús d’aigua neta i potable per a beure, cuinar i per a la higiene personal és fonamental per a garantir la salut i el benestar.

Protecció de la infància

A més, els pròxims dies es distribuiran 10 equips escolars en una maleta, 20 maletes d’esplai i 20 equips de desenvolupament de la primera infància. Estos equips o maletes són fonamentals perquè els xiquets puguen tornar a la normalitat després d’una catàstrofe d’estes característiques.

El principal objectiu d’UNICEF en una emergència és crear un entorn que protegisca els xiquets contra la violència, l’explotació, els maltractaments i l’abandonament. En este sentit,és prioritari establir espais segurs per a la infància.

En estos espais els xiquets participen en activitats juvenils, juguen, fan esport, reben educació i  ajuda psicosocial.

A més a més, personal d’UNICEF expert en qüestions de protecció s’ha desplaçat al Japó a fi de proporcionar ajuda tècnica en este àmbit.