Guinea: vacunació contra el xarampió a 1,6 milions d'infants

UNICEF i els seus aliats han preparat una campanya per vacunar contra el xarampió a més de 1,6 milions d'infants a Guinea, després de declarar oficialment un brot d'aquesta malaltia a la capital del país, Conakry.

Des del passat novembre s'han confirmat37 casos de xarampió, tots ells en nens menors de 10 anys. Durant les últimes setmanes els casos han augmentat considerablement i un nen ha mort.

El representant d'UNICEF Guinea, en Mohammad Ayoya, s'ha mostrat "molt preocupat per aquest brot. El xarampió és molt contagiós iextremadament perillós, especialment per alsinfants desnodrits. Com hem vist, pot ser fatal, i en una ciutat tan poblada com Conakry la malaltia es propaga ràpidament".

Per això el Govern de Guinea, UNICEF, l'Organització Mundial de la Salut (OMS) iMetges sense Fronteres (MsF) han unit les seves forces per establir mecanismes coordinats que continguin el brot.

Com a resposta inicial UNICEF proporcionarà al governvacunes, neveres, agulles, altresmaterials mèdics i suport logístic per vacunar els infants de diversos barris de Conakry i de les zones afectades fora de la capital. L'OMS i MsF donaran suport a la vacunació a les zones de brots declarats de Conakry.

GUINEA: eLS infantS NO VACUNAtS ESTaN EN pErill

La fase de vacunació de la campanya s'iniciarà en les properes setmanes, quan estiguin disponibles les vacunes, els subministraments i el finançament que garanteixin un desplegament continu. A més, UNICEF i els seus aliats subministraran al govern els medicaments per tractar els nens que ja han estat afectats pel xarampió.

"No hi ha temps per perdre", va dir en Felix Ackebo, representant adjunt d'UNICEF. "Hem d'avançar més ràpid que la malaltia. Els símptomes del xarampió triguen 12 dies a aparèixer, per la qual cosa és possible que la malaltia s'hagi estès per al país. Tots els infants que encarano estan vacunats estanen perill. Per tant, cal una campanya d'immunització tan aviat com sigui possible".

UNICEF i els seus aliats estan intentant aconseguir amb urgènciafons per reposar les existències de vacunes necessàries per llançar la campanya a tot el país i poder vacunar tots els infants d'entre 9 mesos i 14 anys. També es necessiten medicaments addicionals per tractar les persones ja infectades.