Greu mancança d'aigua a Sudan del Sud

Desenes de milers de persones que van fugir de Bentiu (Sudan del Sud) a causa de la violència reben tan sols 1 litre d'aigua potable diari a la base de l'ONU on s'han refugiat.

Aquest centre de protecció de civils de lesNacions Unides està massificat. Només la setmana passada van arribar més de 10.000 persones. Aquesta arribada massiva va elevar a 23.000 el nombre de persones acollides.

L'enorme flux de persones desplaçades, la violència continuada i l'inici de la temporada de pluges dificulten encara més la tasca de resposta a les necessitats humanitàries.

Sudan del Sud: és necessari que l'ajuda arribi

La greu escassetat d'aigua posa a la població afectada pel conflicte, especialment els infants, enrisc de contraure malalties mortals transmeses per l'aigua.
 
Els camions que cada dia porten l'aigua potable al campament ho fan travessant zones poc segures. De vegades queden atrapats en el fang que apareix després de les pluges.
 
A més les tempestes han enderrocat latrines al campament. Ara només hi ha una latrina per cada 350 persones.
 
UNICEF manté el seu personal a Bentiu i estàresponent ràpidament. Per exemple s'està perforant la terra per construir nous pous d'aigua i s'estan col·locant latrines.
 
No obstant això UNICEF assegura que la falta de fons i d'accés posa en perill la realització d'aquestes tasques  Molts dels aliats de l'organització han hagut d'abandonar la zona a causa de la inseguretat.
 
"Els infants han patit una violència indescriptible i no han de seguir patint en llocs que haurien de donar seguretat", ha declarat el representant d'UNICEF al Sudan del Sud, Jonathan Veitch.
 
Per això UNICEF segueix demanant als que ocupen llocs de comandament que mantinguin els nens fora de perill i que garanteixin l'accés segur dels treballadors humanitaris.
 
Més d'un milió de persones s'han vistdesplaçades pel conflicte al Sudan del Sud. UNICEF segueix treballant per donar resposta a les seves necessitats, com aquesta manca d'aigua potable.