Gairebé 40.000 seguidors acudeixen a Mestalla per veure Champions for Africa

La iniciativa va comptar amb la participació de jugadors com Fréderik Kanouté, Roberto Soldat, Santi Cazorla, Jesús Navas o Joaquín.

La quarta edició del partit solidari Champions for Africa ha aconseguit recaptar 550.302 euros gràcies a la participació de més de 60 jugadors i 20 clubs, que no han volgut faltar a aquesta cita esportiva a València a favor dels nens que sofreixen els efectes de la crisi nutricional en la Banya d'Àfrica.

39.648 espectadors van gaudir d'un esdeveniment solidari que ha ofert, en el Camp Mestalla,esport, diversió i compromís amb els drets de la infància més vulnerable, gràcies a figures com Fréderik Kanouté, Roberto Soldat, Santi Cazorla, Jesús Navas i Joaquín, que han participat en aquesta iniciativa.Empat a catorze gols va ser el resultat final en un partit en el qual la Selecció Champions, dirigida perUnai Emery, es va imposar en la primera part i el Africa United de Juan Ignacio Martínez i Juan Carlos Garrido, va remuntar en la segona. Entre les moltes sorpreses de la nit, el tennista Juan Carlos Ferrero i el cantant Huecco van saltar a la gespa per part del combinat Champions, i una tanda de penals solidaris en el descans en la qual va marcar fins a l'àrbitre de la trobada Mateu Lahoz. Amb els fons recaptats, el Fons de Nacions Unides per a la Infància, UNICEF, pot tractar a més de 10.000 nens amb desnutrició greu durant més de dues setmanes. El treball d'UNICEF en aquest àrea se centra a recolzar l'alimentació de lactants i nens petits, l'alimentació complementària amb galetes enriquides i l'alimentació terapèutica per a nens amb desnutrició aguda greu. A més, en països com Somàlia, l'organització recolza més de mil centres de nutrició i subministra racions de menjar calent i vals de menjar a desenes de milers de famílies. Amb part dels fons recaptats, la Fundació Kanouté crearà una granja - escola per a la Ciutat dels Nens que té a Bamako, Mali, amb l'objectiu d'autoproveïr-se les necessitats alimentàries del complex destinat a nens orfes o vulnerables, així com de comercialitzar l'excedent i reportar els ingressos econòmics necessaris per sufragar altres despeses tals com la llum o l'aigua. La Ciutat dels Nens consta de diverses instal·lacions destinades a cobrir les necessitats de la infància més vulnerable. El projecte consta d'un orfenat, un centre d'educació i formació i un centre de salut.