Fòrum mundial sobre Immunització

Més de 650 experts en salut i representants de governs de tot el món, membres de l'Aliança Mundial per a la Vacunació i la Immunització (Aliança GAVI), es reuneixen aquest cap de setmana a Dar es Salaam, la capital de Tanzània, per estudiar la manera d'accelerar els resultats, la innovació, la sostenibilitat i l'equitat en el camp de la vacunació.

L'Aliança GAVI és una aliança mundial publicoprivada en matèria de salut, compromesa a salvar les vides d'infantsi protegir la salut de les persones, augmentant l'accés a la immunització en els països en desenvolupament.

Està formada per governs, i organitzacions comUNICEF, el Banc Mundial, l'Organització Mundial de la Salut (OMS), altres organitzacions de la societat civil, fabricants de vacunes i donants privats.

La immunització és una de les inversions en salut més eficients, reeixides i rendibles de la història. Els infants vacunats tenen grans habilitats cognitives i més possibilitats d'assistir a l'escola, i es converteixen en adults saludables i productius.

No obstant això, més de 22 milions de nens, principalment en el món en desenvolupament, encara no estan vacunats contra malalties comunes però mortals. Un de cada cinc infants que perd la vida abans de complir els cinc anys d'edat mor per malalties prevenibles per vacunació.

La vacunació evita actualment de dos a tres milions de morts anuals a tots els grups d'edat per diftèria, tètanus, tos ferina i xarampió. Des del seu llançament el 2000, l'Aliança GAVI ha contribuït a salvar més de 5,5 milions de vides donant suport a les vacunes en els països en desenvolupament, i el seu objectiu el 2015 és ajudar els països a immunitzar més de 245 milions de nens.

 

EL TReball D'UNICEF

UNICEF ha reconegut des de fa temps el poder de les vacunes i ha fet de la immunització un dels pilars de la seva recentment llançat moviment Compromiso con la Supervivencia Infantil: una Promesa Renovada, que convida als governs, la societat civil, organitzacions religioses, el sector privat i individus a unir-se per assegurar que cada infant tingui el millor començament possible a la vida.
 
UNICEF treballa contínuament per influir de manera positiva en el mercat de les vacunes, per assegurar la disponibilitat contínua de vacunes assequibles i de qualitat, així com per donar suport a la introducció de noves vacunes. Aquests esforços s'han traduït en un estalvi considerable de costos, així com en un augment cada vegada més alt de les bases de proveïdors competitius.