Enmig del conflicte, UNICEF amplia els esforços per aconseguir que els infants sirians tornin a l'escola

Mentre el nou any escolar comença a Síria, molts infants s'enfronten a reptes extraordinaris per poder continuar amb la seva educació. En tres anys, el conflicte ha deixat unes 4.000 escoles (gairebé una de cada cinc) danyades, destruïdes o convertides en refugi per a famílies desplaçades a l'interior del país.

 

quasi 2 milions d'infants sirians han abandonat l'escola

Des de l'últim any escolar, gairebé dos milions de nens sirians entre 6 i 15 anys han abandonat l'escola a causa del desplaçament i la violència. UNICEF, amb el Ministeri d'Educació i altres aliats a Síria, està donant suport unacampanya de tornada a l'escola l'objectiu de la qual és arribar a un milió d'infants en edat escolar de primària afectats pel conflicte.

 
"Aquesta campanya té com a objectiu augmentar la inscripció dels nens que es troben desplaçats a l'interior del país ja que la seva educació s'ha vist interrompuda, en alguns casos per tercer any consecutiu", va dir Youssouf Abdel-Khelil, representant d'UNICEF a Síria. "És vital per al benestar dels infants, així com per al futur de la societat, donar-los suport en el seu retorn als estudis".
 

eLS infantS sirians QUE NO PUguin anaR A L'ESCoLA REbran UN PROGRAMA D'AUTOAPRENentatge

UNICEF està distribuint motxilles, amb articles com bolígrafs i quaderns, a unmilió d'infants a les 14 províncies de Síria. Al voltant de la meitat d'aquests subministraments ja estan viatjant cap a les àrees més necessitades com Raqqa, Deir ez ez Zor, Homs, Hassakeh i el camp de Damasc per a la seva distribució a les escoles.
 
A més, UNICEF proporciona 5.000 kits d'aprenentatge, 3.000 kits d'oci i esbarjo i 800 d'educació infantil.
 
Les comunitats estan rebent missatges a través dels mitjans de comunicació, tanques publicitàries, cartells i fullets sobre l'inici de l'any escolar per animar els infants a que reprenguin la seva educació.
 
Aquest any, UNICEF emprendrà un programa innovador per arribar al voltant de 400.000 infants afectats pel conflicte que no poden assistir a l'escola. Aquests nens seran recolzats a través d'un programa d'autoaprenentatge a casa.
 

fan falta més fons

El programa, dissenyat per a estudiants de primària (graus 1-4) se centra en l'estudi de les llengües àrab i anglès, matemàtiques i ciències. S'han lliurat llibres de text i de capacitació per a mestres i pares de família per donar suport als infants en l'autoaprenentatge.
 
Per facilitar l'accés a l'educació a més nens dins de Síriaés necessari un major suport econòmic. De la crida global d'UNICEF de 110 milions de dòlars per al treball dins de Síria, s'han rebut 16 milions, dels 33 milions sol · licitats per a educació.
 
Qualsevol persona pot col · laborar enviant un missatge de text amb la paraula UNICEF al 28028, o fent un donatiu a través del web: https://www.unicef.es/cat/cooperacio-internacional/donar-ong/fer-donacio/ajuda-urgent-siria