#EncaraQueNoVotem: per la infància a la campanya electoral 

A UNICEF Comitè Catalunya posem en marxa #EncaraQueNoVotem, una iniciativa a Twitter en la qual nois i noies pregunten als candidats i candidates per temes del seu interès.

Los niños y niñas en el debate electoral del 14-J

08/02/2021

Els nens, nenes i adolescents representen al voltant del 18% dels ciutadans de Catalunya però no votaran a les pròximes eleccions al Parlament del 14 de febrer. No obstant això, les decisions polítiques que es prendran tindran impacte sobre les seves vides i els seus drets, i condicionarà el seu present i el seu futur. 
 
Per aquesta raó a UNICEF Comitè Catalunya reclamem que encara que no voten, cal tenir-los en compte i incorporar els seus drets en el debat electoral i en les polítiques públiques. 

Així mateix, reclamem un compromís polític actiu i ferm envers la infància, l’adolescència i els seus drets, que vagi més enllà de les sigles, les ideologies polítiques i el resultat de les eleccions. Un compromís que avui és més urgent que mai, donada la situació d’emergència en la qual vivim i que està afectant de ple els nens i les nenes.

És per això comptem amb un document que hem compartit amb els partits polítics i que conté propostes que giren al voltant de la inversió en infància, la perspectiva de drets i l’equitat. No es tracta només de reduir els impactes de la crisi actual, sinó que aquesta sigui una oportunitat per reimaginar una Catalunya millor per als nens i nenes. Així com per avançar en el compliment de la Convenció sobre els Drets de l’Infant i l’Agenda 2030 per al Desenvolupament Sostenible. 

#EncaraQueNoVotem

Vídeo

Si bé els infants no estan cridats a les urnes, tenen dret a participar en el debat electoral. Per això, a UNICEF Comitè Catalunya hem posat en marxa #EncaraqueNoVotem, una iniciativa que consisteix en què un grup d’adolescents publiquin les seves vídeo-preguntes sobre els temes del seu interès, a través del perfil de Twitter d’UNICEF Comitè Catalunya, als i a les líders dels partits perquè  els responguin.

Per fer-ho, nois i noies d’una escola de Barcelona han treballat sobre els drets dels infants i l’Agenda 2030 en relació amb la campanya electoral actual. Les seves preguntes són fruit d’aquest treball i d’una reflexió col·lectiva.

¿Te gustaría hacer algo extraordinario hoy?

Hazte socio. Elige ahora tu aportación mensual.

¿Sabes que puedes recuperar hasta un 80% de tus aportaciones? Más info

Desgravació fiscal

Reordenació i desgravació de donacions a UNICEF

Si has decidit fer-te soci o realitzar un donatiu puntual a UNICEF t'informem que pots desgravar-te aquestes donacions de la teva declaració de la renda. Conèixer les deduccions aplicables a les donacions que es realitzin en favor d'UNICEF Espanya, com a entitat acollida al règim fiscal especial de la Llei 49/2002, de 23 de desembre:

Persones Físiques (IRPF)Percentatge de deducció
Primers 250 €80%
Resta40%
Donacions plurianuals (a la mateixa entitat durant almenys 3 anys) > 250€ *45%
Límit deducció base liquidable10%

* Per import igual o superior, en cadascun d' ells, al de l' exercici anterior.

Persones Jurídiques (IS)Percentatge de deducció
Donacions en general40%
Donacions plurianuals (a la mateixa entitat durant almenys 3 anys)*50%
Límit deducció base imposable10%

* Per import igual o superior, en cadascun d' ells, al de l' exercici anterior.

  • Si ets persona física, en l'IRPF corresponent a aquest any podràs deduir-te el 80% de l'import de les teves quotes i/o donatius íntegres per aportacions de fins a 250€ a l'any. A partir d'aquesta quantitat la deducció serà del 40% o del 45% si portes col·laborant amb nosaltres almenys 3 anys seguits, amb un límit del 10% de la base liquidable.
  • 2. Si ets persona jurídica, en l'impost de societats podràs deduir-te el 40% de les teves quotes i/o donatius íntegres. Si portes col·laborant amb nosaltres almenys 3 anys seguits la deducció serà del 50%, amb un límit del 10% de la base imposable.
  • 3. Si ets persona física o jurídica no resident a Espanya i obtens rendes al nostre país, tens també un benefici fiscal per l'import dels teus donatius. Pots consultar-ho a www.aeat.es
  • 4. Si resideixes en una comunitat autònoma subjecta a un règim foral particular o que ha establert deduccions addicionals per donacions a ONG, les deduccions aplicables poden ser diferents.

Recorda que perquè puguem informar l'Agència Tributària de l'import de les teves quotes i donatius és imprescindible que ens hagis facilitat el teu DNI o NIF i domicili.

Per favor, si encara no ho has fet, plors al 900 907 500 o escriu-nos a [email protected] o o facilítanes aquestes dades a través de la teva àrea del col·laborador a la nostra web: www.unicef.es/acceso.
Si vols ampliar la informació sobre aquests beneficis fiscals, per favor, consulta la web de l'Agència Tributària: www.aeat.es

Si prefieres, contacta con nosotros en el 900 907 074 de lunes a viernes de 9:00h a 21:00h y sábados de 11:00h a 17:00h | [email protected]

#Encara QueNoVotem: per la infància a la campanya electoral