El paper de les dones en el desenvolupament

SM la Reina qualifica de "magnífica" la feina que realitza UNICEF Espanya

La seva Majestat La Reina Doña Sofia va qualificar de "magnífic" el treball realitzat per UNICEF Espanya a favor de la infància durant l'esmorzar col·loqui El paper de les dones en la lluita pel desenvolupament celebrat amb motiu del 50 aniversari de l'organització. En la trobada, van participar representants d'UNICEF a Afganistan, Libèria i República Dominicana, els qui van exposar la situació de la infància i de les dones als seus respectius països de treball.

A més, també van intervenir la Secretària d'Estat de Cooperació Internacional, Soraya Rodríguez i la President d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo i van assistir gairebé un centenar de convidats. Consuelo Crespo, va començar el col·loqui assegurant que “quan la dona té possibilitat de desenvolupar les seves capacitats, el seu potencial és tan gran que els beneficis transcendeixen l'àmbit local, contribuint des de la reducció de la pobresa i la gana, fins a la millora de la salut mundial i la sostenibilitat del medi ambient.”       

"Treballem pels més pobres entre els pobres"

La responsable d'immunització d'UNICEF a Afganistan,Carmen Garrigós, va relatar elsesforços que realitza l'organització en la lluita per eradicar la

poliomielitis en el país i sensibilitzar a les autoritats locals sobre la importància de les vacunes. “Sento que la nstra feina ajuda a reduir el sofriment", assegurà.

Per la seva banda, la responsable d'UNICEF a Libèria,Isabel Crowley, va destacar que “treballem pels més pobres entre els pobres” en un país on més d'un terç de la mortalitat infantil s'atribueix a la desnutrició matern-infantil. Per aquesta raó, els esforços de l'organització se centren areduir la vulnerabilitat de les dones i els nens, així com a garantir el desenvolupament de la infància en un entorn segur i de pau.

La Representant d'UNICEF a República Dominicana, María Jesús Conde, va recordar que al país del Carib hi ha gairebé quatre milions de nens. “Treballem per donar accés a serveis bàsics als més desfavorits”, va recordar en la seva intervenció. “Per impulsar canvis, UNICEF utilitza evidències i tècniques provades, no es juga a prova-error”, va subratllar. A més, Conde va tenir l'oportunitat d'explicar els programes engegats per UNICEF per combatre la mortalitat matern-infantil, l'analfabetisme i l'abús i la violència contra els menors. Després d'exposar les tres representants, la Directora Executiva d'UNICEF Espanya, Paloma Escudero va concloure recordant que "els avanços en la igualtat de la dona influeixen positivament en el desenvolupament i la millora de les condicions de vida de la infància".L'acte va tenir lloc en Westin Palace, que va organitzar l'acte sense cost per a UNICEF.