Dia Mundial de l'Alimentació: 2,8 milions d'infants moren a l'any per desnutrició

En el Dia Mundial de l'Alimentació, des d'UNICEF Comitè Espanyol recordem que la desnutrició està darrere de la meitat de les morts infantils que es produeixen cada any i que es poden evitar. 
 
En les últimes dècades, el món ha aconseguit importants avenços relacionats amb la desnutrició crònica, que s'ha reduït gairebé un 40% des del 1990. 
 
No obstant això, encara moren prop 2.800.000 infants cada any per causes que tenen a veure amb la desnutrició
 
Cal seguir treballant per salvar les vides d'aquests nens, la mort dels quals es podria evitar proporcionant-los una alimentació adequada.
 

Ara no podem parar de salvar vides

Per seguir avançant en la lluita contra la mortalitat infantil, hem posat en marxa la campanya Ara no podem parar amb la qual volem recordar que amb mesures tan senzilles com una nutrició adequada, vacunes o aigua potable podem salvar milers de vides
 
Sense una determinada quantitat i qualitat de nutrients no poden assegurar les condicions de vida necessàries perquè els nens es desenvolupin de forma saludable. La desnutrició crònica afecta en aquests moments a 162 milions de nens a tot el món, que patiran conseqüències importants si no s'actua ràpid. 
 
Un nen que no rep els aliments adequats, tindrà més dificultats en el seu procés formatiu, fet que dificultarà el seu desenvolupament futur. Per evitar que això passi, és essencial intervenir en els seus dos primers anys de vida, que es coneixen com els 1.000 dies crítics
 
A UNICEF, la nutrició és una de la nostra prioritats de treball. El 2013, vam proporcionar tractament contra la desnutrició aguda greu a 2,4 milions d'infants en emergències.
 

QUÈ POTS FER TU PER ATURAR LA MORTALItAt INFANTIL?

Per contribuir al treball d'UNICEF contra la mortalitat infantil pots:
  • Fer una donació en línia.
  • Enviar un SMS amb la paraula UNICEF al 28028*: 1,20 euros íntegres per UNICEF. Amb aquesta quantitat es pot vacunar un infant contra diverses malalties mortals o costejar el tractament contra la desnutrició per a un infant durant un dia.
  • Fer un donatiu per telèfon al 902 31 41 31
  • Sumar-te a la nostra comunitat d'optimistes i convèncer els teus amics i coneguts que mai hem estat tan a prop d'acabar amb la mortalitat infantil. Pots descargar-te el nostre kit de supervivència i ajudar-nos a difondre el missatge en les teves xarxes socials. 
*IMPORT DEL SERVEI DE SMS 1,20€ ÍNTEGRE PER A UNICEF. Vàlid per Movistar, Vodafone, Orange, Yoigo i Euskaltel. Número sense finalitats comercials. Operat per UNICEF. N.atn.clte: 902228028, [email protected]. Informació legal i protecció de dades: www.unicef.es