Dia internacional dels infants víctimes innocents d'agressió: 6 països on els nens i nenes pateixen la violència

La violència i els conflictes armats estripen la vida de milions de nens i nenes. Avui se celebra el Dia Internacional dels Nens Víctimes Innocents d'Agressió, una jornada per reconèixer el dolor que pateixen els infants a tot el món que són víctimes de maltractaments físics, mentals i emocionals.

En total, són més de 230 milions de nens  i nenes (1 de cada 10) els que viuen actualment en zones afectades per conflictes armats. Síria, Iemen, República Centreafricana, el Sudan del Sud o Nigèria són només alguns dels països que més patiment infantil concentren a causa de la violència.

Des d'UNICEF treballem per protegir els infants, pots donar suport al nostre treball
.

 

230 miLIONs d'INFANTS viUEN EN ZONES AFECTADES PER CONFLICTES ARMATS

Síria: durant els últims 4 anys, els nens i nenes han estat testimonis tots els dies de la violència i de la mort, i han hagut d'acostumar-se a viure sense els elements més bàsics. Uns 14 milions d'infants de la regió pateixen les conseqüències dels cada vegada més intensos combats. 5,6 milions de nens i nenes que pateixen situacions extremes dins de Síria: pobresa, desplaçament i estat de setge i 2 milions d'infants més es veuen obligats a viure com a refugiats al Líban, Jordània, l'Iraq, Turquia, Egipte i altres països del nord d'Àfrica.

Iemen: la situació empitjora per moments i el greu conflicte que viu el país posa en perill la vida de gairebé 8 milions de nens i nenes. 153 nens han mort des que van començar els bombardejos i 260 han patit mutilacions. A més, els nens estan sent reclutats i utilitzats pels grups armats. Els enfrontaments també han tancat les escoles de moltes poblacions i han deixat sense educació a 1,83 milions de nens i nenes.

Nigèria: els atacs de grups armats s'han intensificat en els últims mesos, provocant que més d'1 milió de persones al nord-est hagin hagut de fugir de casa seva. Molts nens i nenes han quedat separats de les seves famílies. Sense la protecció de les seves famílies, aquests nens tenen major risc d'explotació i poden ser captats per grups armats. A més, en almenys tres quartes parts dels 27 atacs suïcides registrats de gener a maig d'aquest any al nord-est de Nigèria han estat utilitzats dones i nens. Menors han estat utilitzades per detonar bombes o cinturons amb explosius en llocs concorreguts com mercats i estacions d'autobusos.

Sudan del Sud: des d'aquest passat mes de maig, els atacs s'han intensificat i desenes d'infants han estat assassinats, han estat víctimes de violacions o segrestats. Prop de 13.000 nens i nenes han estat reclutats per grups armats d'ambdues parts i uns 200.000 nens han quedat fora de l'escola. A més, el nombre de nens que afronten una inseguretat alimentària greu a causa dels combats gairebé s'ha duplicat des del començament de l'any. 1 de cada 3 nens pateix desnutrició a les zones més castigades per la violència. La situació, a més, pot empitjorar amb l'arribada de la temporada de pluges.

República Centreafricana: més de dos anys després de l'inici del conflicte, 2,7 milions de nens i nenes pateixen les conseqüències d'aquesta crisi. Uns 900.000 infants s'han vist obligats a abandonar les seves llars. A més, estimem que actualment hi ha entre 6.000 i 10.000 nens associats a les faccions armades del país. Els infants són obligats a servir com a combatents, utilitzats amb fins sexuals ia treballar com a cuiners, missatgers i en altres funcions. Pots donar suport al nostre treball per protegir més infants afectats per la violència
.

Pots donar suport al nostre treball per a protegir més infants afectats per la violència.