Dia Internacional del Voluntariat

Post de Pepa Rodrigo, Voluntària i sòcia d'UNICEF Espanya

Vaig començar a col · laborar amb UNICEF Espanya fa 11 mesos. Ho vaig fer per coherència personal i perquè crec que la feina dels voluntaris és clau en qualsevol àmbit. I en tot aquest temps, sé que, a través de la meva formació i experiència, estic contribuint a l'èxit dels objectius d'UNICEF Espanya. Em sento part d'UNICEF Espanya, compartint i aprenent amb les persones que treballen a la seu i amb altres voluntaris el compromís pels Drets de la Infància, una de les millors tasques que es poden dur a terme.
 

La meva feina com a voluntària implica assumir que sempre és possible fer alguna cosa més per millorar la situació dels infants al món. Implica deixar de pensar que hi ha objectius difícils d'assolir, sens dubte aquests són els més importants. Implica deixar de mirar cap a un altre costat i assumir compromisos personals. Aquest és el repte i saber que els resultats s'aconsegueixen unint l'esforç de moltes voluntats. Amb la meva contribució també animo a altres a conèixer què fem, perquè i per a què i és un orgull personal defensar el sentit del meu voluntariat a UNICEF Espanya.
 
I per això, en el Dia International del Voluntariat vull recordar la importància que té el que siguem cada vegada MÉS treballant per tants objectius pels quals val la pena lluitar. Ara sé que ser voluntària no vol dir donar sense esperar res a canvi, sinó tot el contrari, ja que representa una de les compensacions que les persones podem i hem de tenir.