Desenes de milers de persones romanen desplaçades en Cagayán d'Or, Filipines

Després de les inundacions a Filipines provocades per la tempesta tropical Washi, el gimnàs de Macasandig s'ha transformat en un centre d'evacuació per a les centenars de famílies que han perdut les seves llars en Cagayán d'Or.
 

Després de la tempesta, moltes famílies de la ciutat, especialment aquelles que solien viure en les proximitats del riu, van fugir a centres d'evacuació a la recerca d'ajuda i refugi.Macasandig, habitualment un espai ple d'activitat i entreteniment, s'ha convertit ara en un dels majors centres d'evacuació de la ciutat.
Millorar les condicions d'aigua i sanejament

S'estima que les inundacions han afectat greument a40.000 famílies de Cagayán d'Or. Moltes han perdut les seves llars i mitjans de subsistència.
En el gimnàs de Macasandig, les dones declaren la falta de proveïment d'aigua potable, necessari per mantenir als seus fills nets i en condicions saludables. Actualment, la diarrea entre els nens del centre és un problema que va en augment. Malgrat el suport del govern i de diverses institucions d'ajuda humanitària, molts evacuats encara manquen del necessari per a una higiene i sanejament adequats.Stella Remotise, de 43 anys, roman en el gimnàs amb el seu marit malalt i els seus fills: "Ens donen roba i aliment tots els dies però mai aconseguim sabó, desinfectant i vitamines o medicines contra la diarrea per als nens".Emily Amolato, de 30 anys, també viu en el gimnàs. Igual que molts altres en el centre, ella va perdre als seus familiars i sers estimats en les inundacions, inclosos tres nebots i un dels seus germans.

Emily diu que és afortunada i que està suficientment forta i sana per continuar alimentant exclusivament amb llet materna al seu fill de tres mesos, John Michael. No obstant això, va fer una crida per obtenir major assistència en nom de les altres persones del centre. “Si les condicions en el gimnàs segueixen així, molts dels nostres nens i bebès cauran malalts”, va afirmar.

UNICEF sobre el terrenY

La tempesta tropical Washi va afectar a més de700.000 persones, entre elles, molts nens. Com a resposta, UNICEF ha distribuït aigua potable i subministraments de sanejament en Cagayán d'Or i Iligán, les zones més afectades.Està previst que en els propers dies arribin subministraments per a la nutrició, educació i protecció dels nens.