Crisi de Síria: tres anys de treball pels infants

Mentre el conflicte a Síria s'acosta al seu tercer aniversari, UNICEF segueix treballant dins i fora del país, per aconseguir canvis reals en la voda de milers de nens afectats per la guerra. En situacions de conflicte armat, la inseguretat i la falta d'accés humanitari dificulta moltes vegades el treball de les organitzacions humanitàries.
No obstant això, malgrat les dificultats, s'aconsegueixen resultats que moltes vegades suposen la diferència entre la vida i la mort de molts nens.
Els nens són sempre els més vulnerables davant la violència i la manca de serveis bàsics que produeix una guerra.

L'objectiu del treball d'UNICEF en una emergències és garantir que els nens tenen els mateixos drets que en una situació normal, és a dir, accés a serveis bàsics d'aigua i sanejament, nutrició adecuada i educació. I, per descomptat, assegurar que estiguin protegits davant de la violència, els abusos o els maltractaments.

Crisi de Síria: assoliments aconseguits en 3 anys de conflicte

Els programes d'aigua i sanejament, educació i protecció d'UNICEF tant dins de Síria com fora del país, als campaments de refugiats dels països veïns, s'han mantingut en marxa durant aquests tres anys de conflicte.

Gràcies a la contribució de milers de socis, donants i institucions, UNICEF Comitè Espanyol ha donat suport els programes d'emergència a Síria amb més d'1 milió d'euros.  Aquests són alguns dels resultats aconseguits, gràcies a les aportacions voluntàries de socis, donants i governs de tot el món.

  • 10 milions de persones amb accés a aigua potable dins de Síria i més de 343.446 fora del país.
  • 6,7 milions de nens vacunats contra el xarampió i més de 9 milions contra la pòlio a Síria i països veïns.
  • 928.326 nens han tingut accés a suport psicosocial dins i fora del país.
  • Més de 487.000 nens matriculats en programes d'ensenyament a Síria i països afectats.
  • Distribució de subministraments dins de Síria, en llocs com Homs, Alep, i les zones de difícil accés del país.
 
El informe de UNICEF Bajo estado de sitio- el impacto devastador para los niños que han vivido tres años de conflicto en Siria analiza la situación que viven los  5,5 millones de niños afectados por el conflicto, y también los logros que UNICEF ha conseguido en estos tres años de conflicto..