Crisi de Síria: 2 milions d'infants podran seguir aprenent

La crisi de Síria, que va començar fa més de 4 anys, està tirant per terra tots els èxits en educació que s'havien aconseguit. Des que va començar la guerra, alguns nens han perdut anys d'educació i molts altres no han anat a l'escola mai.

Per aquest motiu, des d'UNICEF i amb el suport de la Unió Europea, hem posat en marxa una campanya que permetrà que 2 milions d'infants,s les vides dels quals han quedat destrossades pel conflicte, puguin seguir aprenent.

"Aquests recursos ajudaran els nens sirians a viure una vida més normal i els oferiran perspectives d'unfutur millor. No obstant això, malgrat aquests esforços, massa nens romanen sense escolaritzar a la regió", diu Johannes Hahn.

CRISI a SíRIA: 5.000 ESCoLeS inutilitzades

La situació del sistema educatiu, com de tants altres serveis a Síria, és insostenible. Més de 5.000 escoles a tot el país estan inutilitzades perquè han estatdestruïdes o perquè serveixen de refugi a famílies desplaçades. A més, més d'un quart del total de professors han abandonat els seus llocs a causa de la guerra.
 
A això s'afegeix la por dels pares que no volen que els seus fills vagin a classe pel perill que corren de camí al col·legi o fins i tot allà. Cal no oblidar que nomésel 2014, almenys 60 escoles van ser atacades, en ocasions, deliberadament.
 
"Els serveis públics bàsics, incloent l'educació, han arribat al seu límit", diu Hanaa Singer, representant d'UNICEF a Síria. "Necessitem fer molt més per evitar el col·lapse de les institucions educatives i augmentar l'accés dels nens a l'educació en tot el país".
 

CRISI a SíRIA: eLS infantS TRAVessen zones de combat per fer els exàmens

Amb 7,6 milions d'infants sirians que necessiten assistència humanitària de manera urgent, Síria corre el risc de perdre unageneració sencera de nens. El compromís d'invertir en educació ajudarà els infants a sortir de la desesperació i la vulnerabilitat.

Resulta veritablement sorprenent la fortalesa i perseverança dels nens a Síria que volen continuar la seva educació. Almenys el 20 % dels infants d'aquest país van haver de passar per zones de combat per poder presentar-se als seus exàmens finals aquest estiu.

"Encara en les pitjors circumstàncies els infants sirians segueixen demanant aprendre perquè estan desitjant preparar per a un futur millor", explica Hanaa Singer. "Tots hem d'ajudar els infants de Síria perquè són el futur de Síria i reconstruiran el seu país quan torni la pau".

Tu també pots ajudar els infants de Síria. Si vols, dóna.