Consells de Participació Infantil i Adolescent

Els dies 9, 10 i 11 de novembre tindrà lloc a Màlaga la II Trobada de Consells de Participació Infantil i Adolescent organitzat i patrocinat per l'Ajuntament de Màlaga, Acción Educativa, Plataforma de Infancia, Save the Children, UNICEF i En Babia Comunicación Social.

La trobada reuneix un centenar d'infants, representants dels Consells d'Infància i Adolescència de 30 municipis d'Espanya, amb l'objectiu d'intercanviar experiències de participació i reflexionar i opinar sobre els temes que més els afecten.

Els participants debatran i elaboraran un document de conclusions basat en la seva visió al voltant de cinc àreen temàtiques seleccionades per ells mateixos: educació, tecnologia, família, oci i temps lliure, i participació i ciutadania.

Antecedents

La primera trobada d'òrgans de participació infantil i adolescent d'Espanya es va produir el 2010 i els participants van recollir les seves conclusions en un Manifest. La segona trobada desitja que aquestes conclusions no s'oblidin i que s'aprofundeixi, encara més, en el concepte de ciutadania activa.

D'acord amb les organitzacions que promouen la segona trobada, avui dia encara és necessari potenciar la creació d'òrgans de participació infantil i facilitar espais d'intercanvi on nois i noies es coneguin i comparteixin les seves experiències participatives.

Aquests espais d'intercanvi d'experiènciespermeten que es canalitzin les propostes consensuades cap a les autoritats d'infància competents sobre les polítiques d'infància i els mecanismes de participació infantil i adolescent. A més, aquesta trobada permetrà fer visible la infància i adolescència com a subjectes actius de drets.

Aquesta trobada es realitza tenint en compte que la participació infantil és un dels principis rectors de laConvenció sobre els Drets de l'Infant (CDI).

Pots consultar tota la informació de la trobada aquí.