Com afecta la crisi als infants catalans

Un de quatre infants a Catalunya viu en una llar sota el llindar de pobresa. És a dir, 325.000 nens catalans o el que és el mateix, el 23,8% de la població de menys de 18 anys.

Són les dades que posa de manifesta el primer informe Infància a Catalunya 2012-2013, que es va presentar a Barcelona el passat 24 de maig. Un document que s'emmarca en la presentació de l'informe  Infancia en España 2012-2013: el impacto de la crisis en los niños, i que vol contribuir a situar la infància i els seus drets entre les prioritats de l'agenda social i política catalana.

L'informe fa especial èmfasi en com la crisi ha intensificat la pobresa infantil a Catalunya i com les famílies formades per joves amb infants a càrrec són les més afectades per la crisi. A més, el document analitza els principals àmbits d'aplicació de la Convenció sobre els Drets dels Infants a Catalunya.

En aquest sentit, es destaca l'impuls del Pacte per la Infància per part de la Generalitat de Catalunya i l'avenç en els mecanismes municipals de participació infantil. Respecte al dret a l'educació, el Comitè posa en relleu l'alta xifra d'abandonament escolar post-obligatori, que és del 29% dels nens i que dobla la mitjana europea.

La Coordinadora d'UNICEF a Catalunya, Guiomar Todó, i la directora de Sensibilització i Polítiques d'Infància d'UNICEF España, Marta Arias, van presentar l'informe al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).