Campanya de vacunació en la frontera entre Tunis i Líbia

 

Al costat del Ministeri de Salut de Tunis, UNICEF està portant a terme una campanya de vacunació a infants menors de 5 anys en el major campament provisional de refugiats en la frontera entre Tunis i Líbia.

La campanya té com a objectiu protegir elsinfants procedents de Líbia, les famílies dels quals han fugit del conflicte.  Se les està immunitzant contra la poliomielitis, el xarampió, la diftèria i el tètanus, entre altres malalties.

"Estem aquí per vacunar tots els nens i les nenes que ho necessitin, i també estem lliurant a les famílies targetes de vacunació perquè mantinguin un registre de les immunitzacions dels seus fills", va comentar Filali Najet, una infermera tunisiana de l’hospital regional Ben Guerdane, al sud de Tunis.

Al campament Shousha, s’ha immunitzat ja a44 infants i s’ha vacunat vuit dones embarassades contra el tètanus.

L’equip de vacunació del Ministeri de Salut de Tunis també visitarà altres campaments establerts a la zona, com a part de la campanya d’immunització. 

UNICEF dóna suport a les families afectades

Fins al moment, hi ha5.000 persones albergades als campaments de lafrontera de Tunis i Líbia. Es tracta majoritàriament d’homes que emigren a la recerca de feina i dels integrants d’unes 400 famílies.

UNICEF i els seus aliats continuen brindant suport a les persones allotjades en els campaments, sobretot en matèria d’higiene i protecció de la infància.

En el camp de la protecció, s’ha creat un Espai amic de la infància.  A més, un equip de psicòlegs tunisians ajuden les famílies afectades. 

SuBMINISTRAMENTS SOBRE EL TERRENY 

La setmana passada van arribar a la ciutat de Ben Guerdane unes 47 tones de subministraments d’UNICEF destinats a cobrir les necessitats en matèria de salut, protecció de la infància, nutrició, subministrament d’aigua, sanejament i higiene.

Entre els subministraments figuren articles d’alimentació, aliment terapèutic per tractar la desnutrició moderada, 10.000 flassades, 5.000 farmacioles d’higiene, materials per al desenvolupament de la primera infància, vacunes, farmacioles de primers auxilis, bidons, jocs i materials de recreació per als infants.  

No obstant això, per satisfer les necessitats que puguin sorgir de l’augment del nombre de persones que creuen la frontera gràcies a la continuada crisi de Líbia, probablement serà necessari enviar a la regió recursos i subministraments addicionals.