Campanya de vacunació a la frontera entre Tunísia i Líbia

Juntament amb el Ministeri de Salut de Tunísia, UNICEF du a terme una campanya de vacunació de xiquets menors de 5 anys en el campament provisional més gran de refugiats a la frontera entre Tunísia i Líbia. 

La campanya té com a objectiu protegir elsxiquets de les famílies que, procedents deLíbia, han fugit del conflicte. Reben immunitat contra la poliomielitis, la pallola, la diftèria i el tètanus, entre altres malalties.

“Hem vingut amb la idea de vacunar tots els xiquets que ho necessiten. I també proporcionem a les famílies targetes de vacunació perquè mantinguen un registre de les immunitzacions dels fills”, ha comentat Filali Najet, una infermera tunisiana de l’hospital regional Ben Guerdane, al sud de Tunísia.

Al campament de Shousha ja s’han immunitzat44 xiquets i s’han vacunat huit dones embarassades contra el tètanus.

L’equip de vacunació del Ministeri de Salut de Tunísia també visitarà altres campaments establits a la zona com a part de la campanya d’immunització.

UNICEF proporciona ajuda a les famílies afectades

Fins ara hi ha 5.000 persones allotjades en elscampaments de la fronterade Tunísia i Líbia. Es tracta sobretot d’homes que emigren en cerca de faena i dels integrants d’unes 400 famílies.

UNICEF i els seus aliats continuen proporcionant ajuda a les persones allotjades en els campaments, sobretot en matèria d’higiene i de protecció de la infància.

En l’àmbit de la protecció s’ha creat un Espai Amic de la Infància. A més, un equip de psicòlegs tunisians assistixen les famílies afectades.

Subministraments sobre el terreny

La setmana passada van arribar a la ciutat de Ben Guerdane unes 47 tones de subministraments d’UNICEF destinats a cobrir les necessitats en matèria de salut, protecció de la infància, nutrició, subministrament d’aigua, sanejament i higiene.

Entre els subministraments hi ha articles d’alimentació, aliment terapèutic per a tractar la desnutrició moderada, 10.000 mantes, 5.000 maletes d’higiene, material per al desenvolupament de la primera infància, vacunes, equipsde primers auxilis, bidons, jocs i material d’entreteniment per als xiquets.

Però a fi de satisfer les necessitats que pot provocar l’augment del nombre de persones que passen la frontera a causa de la continuada crisi de Líbia, probablement caldrà enviar a la regió més recursos i subministraments.