Brot d'Ebola: 8,5 milions d'infants viuen en les zones afectades

"L'Ebola està matant la gent i debilitant futurs", explica Afshan Khan, la directora de programes d'emergència d'UNICEF. 

"S'estan tancant escoles, destrossant el sistema sanitari i amenaçant el teixit social de les comunitats. Estem davant d'una crisi de proporcions enormes". 
 
8,5 milions d'infants i joves menors de 20 anys viuen en zones afectades per l'Ebola a Guinea, Sierra Leone i Libèria; 2,5 milions d'ells tenen menys de cinc anys.
 

Brot d'Ebola: actuEm contrarelLoTGE pEr proporcionar suBministrAMENTs I informació

Mentre l'Ebola continua amb l'espiral de mort, UNICEF ha reforçat la seva resposta treballant amb les comunitats per conscienciar sobre la malaltia i proporcionant subministraments d'higiene bàsica des dels primers dies del brot. Actuem contrarellotge per proporcionar subministraments bàsics i informació sobre com poden protegir-se les famílies en el centre de les comunitats afectades. 

Alguns exemples dels esforços que UNICEF i els nostres aliats duem a terme són: 

  • Transportar per via aèria i amb el suport del Banc Mundial, el Japó i USAID, 544 tones de subministraments a Guinea, Libèria i Sierra Leone, amb gairebé 50 vols des de principis d'agost. 
  • Donar suport al govern de Sierra Leone per dur a terme una campanya de sensibilització de tres dies, del 19 al 21 de setembre, col·laborar en la formació de voluntaris i proporcionar informació precisa sobre l'Ebola. 
  • Posar en marxa instal·lacions d'aigua i sanejament en els centres de tractament de l'Ebola en els tres països. 
  • Formar voluntaris sanitaris, professors i altres per col·laborar en la difusió d'informació sobre el virus que pot salvar vides
  • Treballar per evitar brots de malalties diferents a l'Ebola i proporcionar serveis bàsics a dones i nens
  • Proporcionar suport psicològic a infants afectats per l'Ebola.

Brot d'ebola: necessitam fons

UNICEF ha explicat que necessita més de 154 milions d'euros per respondre a la crisi de l'Ebola que s'ha portat més de 2.400 vides i ha assolat comunitats senceres a l'Àfrica occidental. Aquesta crida forma part d'una petició més àmplia de sis mesos de durada per tal de recaptar els 763 milions d'euros que els governs i les agències humanitàries necessiten per combatre la malaltia
 
Dels 154 milions, gairebé 50 milions es destinaran als programes d'UNICEF a Libèria; al voltant de 47 milions, per a Sierra Leone; i més de 42 milions aniran a Guinea. Uns 8 milions serviran de suport als països veïns per preparar-se davant d'una possible propagació del virus dins les seves fronteres. Els 7 milions restants es reservaran per als esforços de coordinació a nivell regional. 
 
"Hem de treballar amb les comunitats", explica Khan. "Podem salvar vides ara si cada país i cada agència amb els mitjans necessaris per ajudar, ho fa".