Andalusia s'esforça en la lluita contra la desnutrició

La societat andalusa està amb la campanya REPTE UNICEF per lluitar contra la desnutrició infantil a Etiòpia. Fins al moment s'han aconseguit més de 713.202,88 euros gràcies a les donacions d'empreses, institucions i particulars, i a l'impuls aconseguit amb la marató solidària que Canal Sud Televisió ha emès aquest cap de setmana.

La marató va consistir en l'emissió de més de 20 hores de programació especial entre el divendres i el diumenge. Durant la retransmissió d'especials de Menuda Noche, Se llama Copla, viernes noche, La Tarde Aquí y Ahora y Se llama Copla, sota la conducció dels presentadors Juan y Medio i Eva González, es van rebre més de 405.224 trucades i missatges SMS de suport a la campanya, la qual cosa ha suposat una marca sense precedents per a la televisió autonòmica.

Segons la RTVA, aquest rècord ha estat possible "gràcies alcompromís demostrat a favor de la infància perpresentadors, artistes, equip de RTVA i milers d'espectadors", i també a la col·laboració de més de400 professionals, 205 empreses i institucions i una mobilització social que "ha arribat a tots els punts de la comunitat". No obstant això, es tracta d'una xifra que segueix creixent cada minut, ja que el REPTE UNICEF continua obert fins al proper 31 de desembre. Qualsevol pot unir-se cridant al 905 828 000, enviant un SMS amb la paraulaUNICEF al 28028 o entrant a la pàgina webhttp://www.retounicef.es/
 

Objectiu: 1 milió d'euros

Hem viscut amb intensa emoció com es va complint el nostrerepte per a tots els nens d'Etiòpia. La participació de totes les províncies d'Andalusia i de persones que han cridat de tota lageografia espanyola ens ha impressionat i ens ha permès viure una experiència única. Gràcies, gràcies, gràcies! Seguim treballant per intentar superar el milió d'euros… compromesos amb la desnutrició infantil”, ha valorat elPresident d'UNICEF Comitè Andalusia, Ricardo García.
 
La desnutrició està directament relacionada amb la mortalitat infantil; de fet, un terç de les morts de nens menors de cinc anys té a veure amb ella. A Etiòpia, la desnutrició crònica afecta al 51% dels nens. A més, en el context d'emergència que travessa el país en aquests moments, el nombre de nens que poden necessitar ajuda alimentària ascendeix a 650.000.
 
UNICEF treballa a Etiòpia per combatre la desnutrició i també actua en l'emergència subministrant aliment terapèutic, medicines, bovines, cures mèdiques o accés a l'aigua potable, que són mesures primordials per garantir la supervivència d'aquests nens. Amb l'import de cada SMS, 1,20 euros, UNICEF pot proporcionar tres sobres d'aliment terapèutic per a un nen durant un dia.Aquest tractament complet dura de 4 a 6 setmanes i permet salvar la seva vida.