Aden, una història d'esperança i supervivència

Fa sis setmanes, Aden, de 3 anys, va arribar al centre de nutrició del campament de Hagadera, Dadaab (Kenya) a punt de morir. Havia caminat durant 25 dies a peu des de Somàlia en un viatge en el qual la seva mare, afeblida, va perdre la vida. Avui, gràcies al tractament proporcionat en el centre recolzat per UNICEF, Aden està completament recuperat i juga al costat del seu pare, Abdile, que en cap moment es va separar del seu costat.

Timothy Wachira és l'infermer que va admetre a Aden en el centre de nutrició, administrat pel Comitè Internacional de Rescat. "Estava molt malament", afirma. "Estava molt deshidratat i tenia vòmits, diarrea i tos". Abdile, el seu pare, no es va moure en cap moment delcentre de nutrició, on els metges i nutricionistes tractaven al seu fill amb antibiòtics, llet terapèutica i aliments."Estava sol dia i nit. No tenia ni tan sols roba per cobrir-ho", recorda Abdile. Després d'un mes de tractament, Aden va millorar i la seva família es va establir en les tendes de campanya que alberguen milers de refugiats somalis a l'àrea. La vida segueix sent difícil, però Abdile està agraït que el seu fill hagi sobreviscut. En les fotografies d'aquells primers dies en el centre de nutrició, amb prou feines es pot reconèixer a Aden com el nen que ara corre al voltant del seu pare, del qui no se separa.

16.000 nens necessiten suport nutricional en els campaments

[]

Aden i un sens fi d'altres nens han emprès aquest llarg viatge, fugint de la sequera, de la inseguretat i de la gana en el sud i centre de Somàlia. Gran part dels nens que arriben als campaments de refugiats de Dadaab estan desnutrits. UNICEF i els seus aliats estimen que entorn de 16.000 nens necessiten suport nutricional, al que s'uneix la gran amenaça dels brots de malalties, com el xarampió i la diarrea.

Cada dia arriben més refugiats als campaments

UNICEF ha proporcionat llet terapèutica i menjar a més de 5.000 nens com Aden en els centres de nutrició de Dadaab en l'últim mes. A més, UNICEF està promovent la vacunació contra el xarampió i la diarrea i està treballant amb els aliats per promoure l'educació en higiene. Malgrat les dificultats que enfronten, el pare de Aden, manté l'esperança pels seus fills, l'esperança que aviat aniran a escola.