2,5 milions de nens afectats per noves inundacions a Pakistan

Uns 2.500.000 nens s'han vist afectats per les fortes inundacions provocades pel monsó en el sud de Pakistan, on encara es recuperen de les greus inundacions que es van produir fa un any. Abans que la situació empitjori, UNICEF considera necessari subministrar a aquests nens més suport i assistència.

Les fortes pluges de monsó i lesinundacions estan afectant a uns cinc milions de persones en tot Pakistan, segons el govern del país, sent la província de Sindh la que s'ha portat la pitjor part en el desastre.Només a Sindh, centenars de milers de famílies s'han vist afectades en 22 dels 23 districtes de la província. Prop d'un milió de llars han estat destruïts o danyats, provocant el desplaçament de la població. Més de200.000 persones estan vivint en més d'1.400 camps d'ajuda, on hi ha escoles públiques, i en edificis, tendes i assentaments provisionals, segons les dades preliminars fets públics per l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres.

Inundacions que agravEn la situació provocada en EL 2010

Els nens i les famílies continuen recuperant-se dels efectes causats per les inundacions de 2010, que van agreujar els nivells existents de desnutrició crònica, les pràctiques insalubres de sanejament, la baixa assistència a l'escola primària (especialment per part de les nenes), i una sèrie de qüestions relacionats amb la protecció infantil, el progrés de la qual han interromput les noves inundacions que ha causat el monsó. “Els nens són els més vulnerables en una emergència. En aquest desastre, molts estan experimentant elsdevastadors efectes d'una emergència a causa de la segona inundació que es produeix en un any. Els seus mecanismes per afrontar la situació ja eren febles i la seva vulnerabilitat elevada” ha dit el Representant d'UNICEF a Pakistan, Donen Rohrmann. “Estem sent testimonis d'una enorme devastació al llarg d'extenses àrees de la província de Sindh. Les preocupacions principals són l'accés a la salut i nutrició, aigua potable i protecció. Al començament d'una emergència com aquesta, és fonamental arribar als nens amb intervencions que poden salvar les seves vides i ajudar-los a tornar a la normalitat,” va dir Rohrmann. “Les inundacions, a més d'apartar als nens i les seves famílies de les seves llars, han contaminat pous i altres fonts d'aigua potable, comprometent el sanejament i la higiene, i estan contribuint a un augment de les malalties transmeses per l'aigua, com la diarrea. És necessari arribar als nens amb aigua potable, sanejament i missatges sobre higiene així com subministrar serveis sanitaris addicionals per prevenir brots de malalties,” ha dit Rohrmann. Seguint la petició oficial d'ajuda del Govern de Pakistan, UNICEF està treballant en estreta col·laboració amb l'Autoritat Nacional de Gestió de Desastres i altres agències de Nacions Unides, per encarregar-se de forma urgent de les necessitats humanitàries. La resposta d'emergència engegada pel govern serà coordinada i implementada de forma conjunta amb agències de l'ONU, el Govern de Pakistan, autoritats del govern provincial i organitzacions de la societat civil.