20 ciutats celebren el Dia de l’Aigua per conscienciar sobre la seva importància

 

884 milions de persones encara no tenen accés a aigua potable a tot el món, fet que té importants repercussions en la salut, especialment dels infants. La diarrea, que és una de les principals causes de mortalitat infantil, està directament relacionada amb la manca d’accés a aigua potable.

En països en desenvolupament, el 50% de la població no té accés a un abastiment adequat d’aigua i sanejament. Això afecta negativament a la supervivència infantil, sobretot dels menors de cinc anys.

L’aigua contaminada i unes condicions d’higiene deficients no només afecten a la salut, la seguretat i la qualitat de vida dels infants, sinó que cada anycausen la mort d’1,5 milions d’infants menors de cinc anys per culpa de malalties diarreiques.

 

Aigua potable i sanejament per millorar les condicions de vida dels nens i les nenes

A més, la manca d’aigua potable i el sanejament a les escoles afecta l’aprenentatge i la vida dels infants.  Mitjançant la instal·lació de serveis apropiats d’aigua, sanejament i  higiene a les escoles es poden reduir tant els casos de malalties relacionades amb la higiene com l’absentisme escolar a causa de la diarrea.

UNICEF treballa en més de90 països de tot el món per millorar l’abastiment d’aigua i les instal·lacions desanejament a les escoles i lescomunitats i per promoure pràctiques segures d’higiene. 

Enreda't. Curses de l'aigua

En el marc del programa d’educació per al desenvolupament, Enreda’t, UNICEF España promociona la posada en marxa de curses de l’aigua en diferents punts d’Espanya, dins de la campanya de mobilització escolar Gotes per al Níger.

Aquestes curses pretenen sensibilitzar sobre la importància de l’aigua i la seva relació amb la supervivència infantil, un dret recollit a la Convenció sobre els drets de l’infant.  A més, permeten als estudiants col·laborar en el desenvolupament de projectes de supervivència infantil al Níger, ja que tenen un component de mobilització de recursos que s’adrecen a programes d’UNICEF al Níger.

Aquesta setmana se celebraran curses solidàries a Galícia, Balears, Saragossa, Madrid i Barcelona.   En altres comunitats, les activitats es prolongaran fins a l’abril, i comptaran amb la participació de més de vint localitats.

Durant els tres anys de vigència d’aquesta campanya, s’han aconseguit més de 300.000 euros per contribuir al benestar i el desenvolupament de la infància al Níger.