20 ciutats celebren el Dia de l’Aigua a fi de conscienciar sobre la importància que té

El fet que 884 milions de persones encara no tinguen accés a aigua potable al món té repercussions importants en la salut, especialment en el cas dels infants. La diarrea, que és una de les principals causes de mortalitat infantil, està directament relacionada amb la falta d’accés a l’aigua potable. 

En països en desenvolupament, el 50% de la població no té accés a un proveïment adequat d’aigua i sanejament. Això afecta negativament la supervivència infantil, sobretot dels xiquets menors de cinc anys.

L’aigua contaminadai unes condicions d’higiene deficients no només afecten la salut, la seguretat i la qualitat de vida dels infants, sinó que cada anycausen la mort d’1,5 milions de xiquets menors de cinc anys a causa de malalties diarreiques.

Aigua potable i sanejament a fi de millorar les condicions de vida dels xiquets

A més a més, la falta d’aigua potable i de sanejament a les escoles afecta l’aprenentatge i la vida dels xiquets. El fet d’instal·lar servicis apropiats d’aigua, sanejament i higiene en les escoles permet reduir tant els casos de malalties relacionades amb la higiene com l’absentisme escolar causat per  diarrea.

UNICEF actua en més de 90 països arreu del móna fi de millorar l’abastimentd’aigua i les instal·lacions desanejament a les escoles i lescomunitats i, també, a fi de promoure pràctiques segures d’higiene.

Enrédate. Carreres de l’aigua

En el marc del programa d’educació per al desenvolupament,Enrédate con UNICEF, UNICEF España promociona la realització de carreres de l’aigua en diversos punts d’Espanya, dins de la campanya de mobilització escolar Gotes per al Níger.

Estes curses volen sensibilitzar sobre la importància de l’aigua i la relació d’este element amb la supervivència infantil, un dret recollit en la Convenció sobre els Drets de l’Infant. A més, permeten als estudiants col·laborar en projectes de supervivència infantil al Níger, ja que tenen un component de mobilització de recursos que es destinen a programes d’UNICEF al Níger.

Esta setmana hi haurà corregudes solidàries a Galícia, a Balears, Saragossa, Madrid i Barcelona. En altres comunitats autònomes les activitats es prolongaran fins a l’abril i s’ha previst que hi participaran més de vint localitats.

Al llarg dels tres anys de vigència d’esta campanya s’han aconseguit més de 300.000euros que s’han destinat a contribuir al benestar i el desenvolupament de la infància al Níger.