1,25 milions d'infants necessiten ajuda urgent a Somàlia

1,25 milions d'infants necessiten ajuda urgent al sud de Somàlia i 640.000 pateixen desnutrició aguda. UNICEF demana a tots els actors que converteixin en la seva màxima prioritat les mesures que salvin les vides dels infants i que donin suport de manera urgent tots els esforços realitzats per arribar als infants que ho necessiten.

"Els infants del sud de Somàlia necessiten desesperadament nostra ajuda. Molts d'ells ja han mort i molts altres estan en greu perill si no actuem ara "assegura Rozanne Chorlton, Representant d'UNICEF a Somàlia.

"Les famílies no haurien de tenir d'abandonar les seves cases, les mares i infants no haurien d'haver de fer perillosos viatges durant dies per buscar menjar i aigua i després enfrontar-se a una vida incerta en els campaments. Tota la nostra energia hauria d'estar centrada a salvar vides ", afegeix la representant d'UNICEF a Somàlia.

RespOSTA IMMEDIATA PER SALVAR LA VIDA DELS INFANTS 

Per arribar als infants el més ràpid possible, UNICEF, amb els seus aliats, ha intensificat les seves operacions per usar tots els recursos disponibles per dur subministraments a la regió.

UNICEF ha fet arribar suplements alimentaris a 65.000 nens en les àrees afectades per la sequera al sud de Somàlia. Aquests subministraments estan sent distribuïts per col · laboradors en el terreny. Tres vols a Mogadiscio, dos a Galkayo, i un a Baidoa, a més de dos vaixells que han arribat a Mogadiscio, han portat subministraments nutricionals vitals.

Aquests materials inclouen 653 tones d'una barreja de soja i blat de moro, un aliment nutritiu, suficient per alimentar a més de 65.000 nens vulnerables, i al voltant de 230 tones d'aliment terapèutic per tractar 16.000 nens amb desnutrició severa. La majoria d'aquests subministraments nutricionals ja han arribat als nens a Mogadiscio i les regions de Gedo, centre i sud de Juba, Bay i Lower Shabelle al sud

de Somàlia.  UNICEF té previst augmentar el subministrament de materials per donar suport als 325 centres d'alimentació suplementària, 16 centres d'estabilització i 201 centres d'alimentació terapèutica, així com per expandir els seus serveis per tal d'arribar a nens que viuen en àrees remotes.

UNICEF començarà a distribuir mantes a centresd'alimentació suplementària per a 150.000 llars al mes durant els pròxims dos mesos. En K-50, al centre de Shabelle, 7.000 famílies desplaçades han rebut racions de pasta de blat de moro i soja.

UNICEF també està treballant amb els seus aliats per subministrar tres racions diàries d'aliments suficients per a 8.000 persones que viuen en les zones a on arriben els desplaçats. "Encara tenim molts reptes, estem arribant als nens. De fet, aquesta setmana, els nostres aliats han arribat a 3550 nens amb una combinació de soja i blat de moro, i aliment terapèutic llest per consumir en les zones més castigades en Qansadheere, a la regió de Bay " va dir Chorlton. S'espera que la setmana que atracada a Mogadiscio un vaixell amb 410 tones de pasta de blat de moro i soja per a 20.000 famílies. El vaixell també lliurarà llet terapèutica i aliments terapèutics preparats per consumir per uns 7.300 infants severament desnodrits.

UNICEF estima que necessitarà 81.930.000 d'euros durant els pròxims sis mesos per fer arribar assistència d'emergència i preventiva als nens i les nenes de totes les àrees afectades per la sequera al sud de Somàlia.