I si no poguessis “estirar la cadena"?

Descobreix per què el sanejament és un repte tan gran a tot el món.

 

Imagens del quiz

Aquesta presentació interactiva per a l'aula és un quiz de preguntes tipus veritable/fals que ens ajuda a enderrocar alguns mites sobre el sanejament i adonar-nos que "el vàter", encara que ens pugui fer riure parlar-ne, és un tema molt seriós per el dret a la salut, la higiene i el desenvolupament de milions de persones al món.

El quiz està disponible a Genially i com a PDF descarregable en diversos idiomes

 

Accede al quiz (GeniallY)

 

 

 

Desenvolupament de l'activitat i adaptacions

Parlar de sanejament i aigües residuals pot ser incòmode però, si no ho fem, no podrem entendre el problema ni col·laborar per mobilitzar recursos que permetin l'accés universal a un sanejament adequat i digne.

El quiz evoluciona linealment, de manera que per a cada resposta, ja sigui veritable o falsa, la interacció avança cap a la pàgina següent oferint la resposta correcta i una breu explicació. És recomanable haver realitzat el quiz prèviament i tenir preparades possibles preguntes addicionals que puguin sorgir a l'aula, ja que la resposta correcta a cada pregunta pot no ser l'esperada ni la que ens dicta el sentit comú

Les preguntes del quiz són aptes per a alumnat des d'Educació Primària en endavant, i pot ser molt útil als cursos superiors aprofitar les preguntes per generar reflexions sobre qüestions relacionades amb la tecnologia, les infraestructures, l'accés als recursos o la desigualtat, per exemple.

Objectius didàctics
  • Destacar el sanejament com un aspecte essencial del dret a l'aigua amb un impacte molt important a la salut, la dignitat de la persona i les possibilitats de desenvolupament de la infància.
  • Entendre el sanejament com una cosa que té més complexitat de la què s'aprecia a primera vista, amb dependències de tipus tecnològic, social, econòmic i mediambiental.
  • Desenvolupar empatia cap als nens, nenes i adolescents que breguen cada dia amb infraestructures inadequades de sanejament i veuen limitats els seus drets a causa d'això. 
  • Ser capaços d'entendre les relacions entre l'accés a un sanejament adequat i d'altres drets de la infància.
  • Animar la mobilització per un món amb un accés més just, equitatiu i sostenible a l'aigua.

 

 


Conceptes clau: higiene, aigua, sanejament, salut, educació, prevenció de malalties, desigualtat, infraestructures, tecnologia.

Adreçat a: centrs eduactius, docents de Primària i Secundària, famílies, educadores, treballadores socials, educadors socials.

Data de publicació: febrer de 2022

Edita: UNICEF Espanya

Visualitzar a Genially: CAS | CAT | EUS | GAL 

PDF disponible: CAS | CAT | EUS | GAL | VAL

Más contenidos educativos sobre agua, higiene y saneamiento.

Los derechos humanos al agua y al saneamiento

Els drets humans a l'aigua i al sanejament

Aquesta petita guia ens presenta algunes claus per poder posar en pràctica el dret a l'aigua, el sanejament i la higien…

La gota de Cucho: poema de Carmen Gil sobre el derecho al agua

La gota d'en Cucho

Un bonic poema de Carmen Gil amb il·lustracions de Jacobo Muñiz que ens servirà per ensenyar als més petits que és impo…

agua por derecho

Aigua per dret - La salut, la higiene i el sanejament

Fins i tot en llocs on l'aigua és abundant, la manca de condicions higièniques i d'aigua potable pot ser un problema. A…

Aigua en familia: galeria de fotos

Aigua en familia

Quanta aigua necessita una família? Viatgem a través del món en aquesta galeria de fotos per descobrir-ho

©
©

#gotesUNICEF

Mou-te per l'aigua i el medi ambient!

posa la teva gota!