Cada gota
compta

Involucra tota la comunitat educativa a la campanya de Gotes del vostre centre

#gotesUNICEF

 

Gotes de solidaritat

Des de fa més de deu anys, les curses de Gotes han permès a escoles, col·legis i instituts unir les seves comunitats educatives a la recerca d'un objectiu comú: millorar l'accés a l'aigua de la infància a tot el món i defensar-ne els drets de tots els nens, nenes i adolescents a la salut, l'educació i un medi ambient saludable. A més a més, les curses de Gotes han servit a molts centres educatius per enfocar el seu esforç al servei de l'ajuda d'emergència i humanitària causada per catàstrofes.

Una nova forma de col·laborar

L'avenç digital i la creixent sensibilitat social cap a mecanismes més ràpids i transparents de contribució ens han fet evolucionar cap a una nova forma de col·laboració que esperem que faciliti el procés a tots els centres educatius participants a la campanya de Gotes

Icono de un lápiz

ONLINE

Digitalitzem el procés perquè sigui més còmode, eficaç i transparent

 

 

CLAREdAT

Les famílies contribueixen en saber, sens dubte, que estan col·laborant amb el treball d'UNICEF

 

SEGURETAT

El centre educatiu evita les complicacions de remenar quantitats en efectiu durant i després de la cursa

 

 
Icono de un grifo

FISCALITAT

Cada família es pot desgravar el donatiu realitzat, si així ho desitja

 

 

AGRAÏMENT

El centre educatiu veu  reconeguda la seva col·laboració.

 

 
Una mujer limpia un panel solar

Online

Quan el centre educatiu inscriu la seva cursa de Gotes i demana els dorsals, rep un enllaç a un formulari de donatius personalitzat perquè les famílies participants hi puguin contribuir. Aquest enllaç inclou un codi únic i el nom del vostre centre, perquè puguem saber que provenen de la vostra campanya.

Una mujer analiza agua en un laboratorio

Claredat

El donatiu es produeix directament a la nostra web. Això impulsa la confiança que la quantitat aportada efectivament arriba a la destinació i suposa una major transparència en el procés.

Un grupo de niñas en una escuela

Seguretat

Els donatius en efectiu, fins i tot si l'import és baix, poden suposar riscos per al personal del centre responsable de rebre'ls i ingressar-los. També pot ser incòmode per a algunes famílies que els nens i nenes portin diners a l'escola, especialment si són petits.

Un niño rellena un recipiente en una fuente

Fiscalitat

En fer el donatiu de manera directa, cada donant pot beneficiar-se de la desgravació corresponent.

Una niña sostiene un recipiente con agua sobre su cabeza

Agraïment

El centre no té accés al detall dels donatius, per política de protecció de dades, però sí que rep informació sobre la quantitat total aconseguida en la seva campanya, així com el diploma que reconeix la participació en l'activitat.

Preguntes freqüents sobre l'organització de les curses

  1. Per exemple, la setmana del 22 de març, Dia Mundial de l'Aigua, pot ser una data idònia, però qualsevol altra és benvinguda.
  2. Omple el formulari d'inscripció.
  3. Un cop enviat, rebreu un correu electrònic que us informarà que s'ha iniciat el procés d'enviament de dorsals i inclourà l'enllaç a la pàgina que podeu compartir amb les famílies perquè hi contribueixin. Posteriorment rebràs un altre correu que et confirmarà que ja s'han enviat els dorsals.
  4. Important: demana els teus dorsals com a mínim 15 dies abans de la cursa, perquè puguin arribar a temps.
  5. Prepareu les propostes educatives que acompanyaran la cursa. Podeu trobar informació i recursos a la nostra web.
  6. Els participants es marquen un objectiu econòmic individual, consensuat amb els pares o tutors legals. A continuació busquen els seus patrocinadors entre la família i els amics i se'ls sol·licita una aportació econòmica per cada volta al circuit que sigui capaç de donar per ajudar-lo a cobrir el seu objectiu.
  7. Publiqueu fotos o vídeos de les activitats realitzades al bloc del teu centre educatiu. Recorda avisar-nos perquè en puguem fer difusió. També pots difondre la vostra activitat a les xarxes socials: #GotesUNICEF. Ens encantarà tenir notícies de la vostra cursa!
  8. Tots els centres participants seran reconeguts com a Centre Col·laborador de Campanya Gotes.

Sí, la possibilitat que el centre educatiu reculli els donatius en efectiu i els ingressi segueix existint. Si se segueix aquesta via, tot el que s'ha recaptat és recollit pel centre educatiu que el farà arribar a UNICEF fent un ingrés al compte del Banc Santander IBAN: ES72-0049-1892-67-2910381058

Sí, actualment disposem d'altres dues vies per facilitar la contribució de les famílies a les curses: 

  • A través de donatius SMS
  • A través de Bizum

Si us interessés aquesta possibilitat, podeu contactar amb l'oficina d'UNICEF de la vostra comunitat autònoma, per rebre més informació sobre si estan obertes aquestes opcions i la manera com el podeu promocionar.

DUBTES?

Contacta'ns

Necessites més informació sobre la inscripció, l'organització d'una cursa o la contribució a Gotes?

Si tens algun dubte, pots escriure a [email protected] o a través de l'oficina d'UNICEF més propera al teu centre educatiu:

 

LLISTAT D'OFICINES