Educació digital: #SuMayorInfluencer

Creiem que és important que famílies i educadors siguin els influencers més grans de la infància en l’ús de la tecnologia. T'animes a aconseguir-ho a la teva comunitat educativa?

Una niña y su padre utilizan juntos una tablet

 

Fa uns dies UNICEF va publicar l'informe Impacte de la tecnologia en l'adolescència  amb dades actualitzades i molt rellevants sobre la manera com els nois i noies del nostre entorn es relacionen en un món digital.

Hem après molt gràcies a aquest document, però els dos aspectes que ens han cridat més l'atenció des d'un punt de vista educatiu són:

  • Els hàbits problemàtics que veiem a l'adolescència es poden prevenir durant la infància.
  • Les famílies tenen un potencial educatiu enorme en l'ús responsable de la tecnologia i és molt important que siguin la principal influència que tenen nens i nenes en els seus primers passos dins el món digital.
     

#SuMayorInfluencer

Per això hem llançat la campanya #SuMayorInfluencer, orientada a que pares i mares puguin reflexionar sobre el seu paper en l'educació digital des de la primera infància.

Vols donar a conèixer aquesta campanya entre la teva comunitat educativa? Aquí trobaràs els materials de campanya que pots difondre i et serviran com una forma atractiva per iniciar una reflexió educativa sobre l’educació digital.

 

Web

A la web de la campanya trobaràs tots els recursos disponibles, per ara, disponibles en espanyol.

Web de la campaña "Su mayor influencer" en la pantalla de un móvil.

 

  • El video, que aborda la situació amb humor.
  • Un qüestionari amb preguntes aparentment senzilles però amb respostes què ens poden sorprendre.
  • La guia per a les famílies, que pots descarregar-te com a PDF.
  • L'informe original i el resum executiu (en català).

 

Visitar

 

Xarxes socials

Fes ressò de la campanya i difon els seus missatges a les xarxes socials amb 
el hashtag #SuMayorInfluencer

 

Els centres educatius, un aliat clau

Els centres educatius han estat clau en la fase de recopilació de dades per a l'informe que ha dut a terme UNICEF juntament amb la Universitat de Santiago de Compostela i el Consell de Col·legis Professionals d'Enginyeria Informàtica. Gràcies a la inestimable col·laboració de 265 centres educatius de tot el país s'han pogut recopilar les respostes de gairebé 50.000 adolescents, fet que garanteix la fiabilitat dels resultats.

Però les dades de l'informe serveixen de poc si no aconseguim entre tots i totes fomentar una reflexió que ens dugui a prevenir els riscos, reforçar els aspectes positius i avançar cap a una educació digital que doni resposta als drets i necessitats de la infància ara per ara.

Per això, és tan important la col·laboració de tots els centres educatius en la difusió d'aquesta campanya. És un primer pas per assolir el compliment dels drets digitals de la infància i l'adolescència.
 

 

 
© UNICEF/UN017602/Ueslei Marcelino
© UNICEF/UN017602/Ueslei Marcelino
© UNICEF/UN017602/Ueslei Marcelino

La tecnologia i els drets de la infància

Descobreix el treball d'UNICEF a Espanya per protegir la infància al món digital.

Informa't