Guia del curs 2019/20: Educa donant ales

Aquest quadern ofereix idees perquè la participació a l'aula i el centre educatiu contribueixi a desenvolupar el màxim potencial de cada estudiant

 

 

Un enfocament educatiu d'educació en drets d'infància que incorpora processos de participació autèntica contribueix a consolidar la identitat de l'alumnat, a impulsar la seva confiança i posa les bases de valors com la responsabilitat, la ciutadania global, la democràcia, l'esperit crític i el respecte als altres.


Aquestes competències no poden esperar a l'edat adulta per desenvolupar-se: si no les vam impulsar des dels primers anys d'escola, farem perdre als nostres alumnes la finestra d'oportunitat que tenien en la seva infància i adolescència per desenvolupar-les. Si volem construir societats lliures, democràtiques, en què el respecte a l'altre i la responsabilitat impulsin la convivència, hem de animar els nens a participar, facilitant eines i espais en el seu entorn, inclosa l'escola.

 

Descarrega el PDF

 

Fes servir aquest quadern com a full de ruta!

 

Aquest quadern s'ha dissenyat perquè pugueu imprimir-lo, sencer o en part, i col·locar les fulles impreses en un lloc visible de la sala de professors. D'aquesta manera podrà servir com a full de ruta per a la incorporació d'activitats de participació infantil a l'activitat escolar al llarg del curs. Cada pàgina respon a una pregunta concreta sobre la participació infantil i els seus continguts es troben ampliats en aquesta webInvolucra tota la comunitat escolar en l'assoliment del dret a la participació infantil!

 

 

Conceptes clau: participació infantil, drets de la infància, convivència, resolució de conflictes, desenvolupament de competències, autonomia personal, responsabilitat, ciutadania, esperit crític, democràcia, innovació.

Dirigit a: docents d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, equips directius de centres educatius, tècnics municipals d'infància, famílies.

Disponible en PDF a: CAT | CAS

Edita: UNICEF Comitè Espanyol

 

 
 

Participació infantil i adolescent

Idees perquè la participació a l'aula i el centre educatiu contribueixi a desenvolupar el màxim potencial de cada estudiant.

Descobreix

Coneix els nostres materials sobre participació infantil i adolescent

Per tots els meus companys!: Guia per celebrar el dia de la infància

Per tots els meus companys!: Guia per celebrar el dia de la infància

Guia per desenvolupar l'activitat "Per tots els meus companys!

Glossari sobre participació infantil i ciutadania

Glossari sobre participació infantil i ciutadania

Paraules que fem servir per parlar de participació, democràcia i ciutadania i que ens ajuden a entendre millor què és e…