Guia del curs 2018/19: A l'escola, fora de perill

Aquesta guia d'activitats i recursos d'Educació en Drets i Ciutadania Global conté propostes i idees per fer de l'escola el motor d'una societat lliure de violència.

 

A l'escola, fora de perill

Aquesta guia se centra en la prevenció com a forma de protecció davant la violència. Creiem que cal vacunar-ne tota la societat, aconseguir que cada persona hi reflexioni, que sigui capaç de veure la violència que ens envolta i que afecta milers d’infants cada dia, molts a les nostres aules i els nostres barris.

La guia inclou activitats, idees i recursos per desenvolupar propostes educatives a l'aula relacionades amb la pau, el bon tracte i la no-violència, adaptades als diferents nivells educatius.

La violència ha de ser fora dels centres educatius i cal que ho reconeguem i promoguem. No obstant això, si volem impulsar una educació en drets d’infància, ens hem d’esforçar d’anar més lluny. No és possible una escola lliure de violència en una cultura violenta, i per aconseguir una societat respectuosa de la pau i de la convivència, l’educació és clau. L’educació pot ser la vacuna contra la violència que tots esperem.

Descarrega el PDF

 

Conceptes clau: Pau, no violència, resolució pacífica de conflictes, bon tracte, intolerància discriminació, imatges, estereotips, igualtat.

Dirigit a: docents d'Educació Infantil, Primària, ESO, Batxillerat i Formació Professional, equips directius de centres educatius, tècnics municipals d'infància, famílies.

Edita: UNICEF España

Descarrega el PDF CAT |  CAS | ENG

Recursos educatius de la guia del curs 2018/19: A l'escola, Fora de perill

Glossari sobre no-violència, pau i bon tracte

Glossari sobre no-violència, pau i bon tracte

Recopilació de termes d’ús freqüent per a activitats educatives a l’aula

La història d'en punt

La història d'en punt

Activitat didàctica per a Educació Infantil

Somnis - L'a escola com a lloc de pau

Somnis - L'a escola com a lloc de pau

Activitat per a l'aula d'Educació Primària

Jo soc jo - Actividad didáctica

Jo soc jo

Activitat per a l'aula d'Educació Secundària, Batxillerat i FP

La vacuna del bon tracte - Guia d'activitat

La vacuna del bon tracte - Guia d'activitat

Guia per al desenvolupament de l'activitat "La vacuna del bon tracte".