1.001 projectes pel planeta
Suma-hi el teu!

El 20 de novembre és el dia en què tothom celebrem els drets de la infància: és una data per al coneixement, el compromís i l’acció. Aquest curs proposem de transformar el dia en un gran moment per comunicar que el canvi climàtic és cosa de la infància, i que infants i adolescents tenen molt a dir i a fer sobre aquest problema. Us convidem a crear durant el primer trimestre un quadern de missió per a tota la classe, en què establiu un objectiu conjunt pel medi ambient amb els compromisos i metes de cada participant.

Aquest projecte permetrà que el nostre alumnat adquireixi competències de planificació, treball en equip, solució de problemes i participació, alhora que ajuda a entendre que, per resoldre un problema, no sempre n’hi ha prou amb conèixer-lo i parlar-ne… De vegades el millor és posar-nos mans a l’obra!

Comparteix el teu projecte en xarxes socials: #1001ProjectesPelPlaneta

Avui comença el vostre projecte pel planeta i els drets de la infància:

 

 

Prepara el quadern personalitzat amb el nom del teu centre i la teva aula o grup  i descarrega-te’n i imprimeix el PDF resultant perquè el pugueu fer servir durant el projecte.

Escolliu un objectiu conjunt, objectius i tasques individuals o per grups petits i planifiqueu-lo amb ajuda de les fitxes i el calendari que inclou el quadern.

Pas a pas, avanceu en el projecte per poder-lo acabar en la data que heu establert. Aneu enriquint el quadern de missió amb dibuixos, fotos i pàgines addicionals amb els vostres progressos.

El 20 de novembre pot ser un gran dia per publicar els resultats del projecte! Podeu llegir i signar el manifest que inclou el quadern i presentar-lo a tot el centre, a les famílies, al municipi…

 

Personalitza el PDF

Si tens algun problema,
si us plau, escriu a [email protected]

 

Què conté el quadern?

•    Pàgines personalitzades amb el nom del vostre centre, el grup o aula, el nombre de participants i el nom del vostre projecte. És únic i irrepetible!
•    Un manifest amb el compromís del grup pel planeta i els drets de la infància.
•    Una fitxa per a la planificació conjunta del projecte: quin és l’objectiu, dates clau, recursos, prioritats d’acció…
•    Un calendari per anotar els principals assoliments del projecte.
•    Una fitxa personalitzada per a cada participant del projecte, amb la responsabilitat que hi té, les seves expectatives i el seu compromís.
•    Pàgines per incloure-hi imatges, fotos, idees i frases de suport al projecte.
•    …I el més important: el vostre projecte! Podeu enquadernar o arxivar els fulls i afegir-hi tantes pàgines com necessiteu per donar-hi forma.

Missing fitxer.

Personalitza el PDF

Si tens algun problema,
si us plau, escriu a [email protected]

 

No te n’oblidis:

- Aquesta activitat es pot fes des d’Educació Infantil fins a Batxillerat, adaptant la complexitat del projecte a l’edat del nostre alumnat. Consulta la guia de curs 2017-2018 “El nostre planeta, els nostres drets” per a més idees sobre com enfocar el tema per a diferents edats.

- Cada quadern de missió és fruit de l’esforç de tots: l’èxit no és obtenir assoliments molt visibles, sinó aprendre com podem treballar des de petits per protegir el nostre entorn i defensar els nostres drets.

- No us oblideu de compartir el vostre procés de treball al nostre blog i en xarxes socials, amb l’etiqueta #1001ProjectesPelPlaneta. Ens encantarà tenir notícies del vostre projecte!

 

Estamos a tu disposición para resolver cualquier duda

No dudes en contactar con nosotros: [email protected]

Activitats i recursos: Drets de la infància i canvi climàtic