UNICEF estima que més de dos milions d’infants estan en risc per la crisi a la Banya d’Àfrica

 

El Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) estima que més de dos milions de nens i nenes pateixen desnutrició i necessiten amb urgència accions vitals per sobreviure a la sequera que afecta els països de la Banya d’Àfrica. Mig milió d’aquests infants s’enfronten de manera imminent a condicions de risc per a les seves vides, amb conseqüències de llarga durada per al seu desenvolupament físic i mental.

Aquesta crisi ha estat reconeguda com la pitjor dels darrers 50 anys, en una regió familiaritzada amb forts sequeres. Els països més afectats són Kenya, Somàlia, Etiòpia i Djibouti. Els nivells globals de desnutrició aguda al nord de Kenya estan ara per sobre del 25%, amb índexs que assoleixen gairebé el 40% al districte de Turkana.

UNICEF estima que un total de 10 milions de persones ja necessiten assistència humanitària.

L’alt preu dels aliments i la sequera prolongada estan empitjorant una situació ja nefasta que afecta milers de persones necessitades d’aliments i aigua. Milers de famílies estan creuant la frontera des de Somàlia perquè s’estan obrint centres d’alimentació d’emergència per part d’UNICEF i altres agències humanitàries a països veïns. El nombre de refugiats està creixent, amb prop de 10.000 persones que arriben cada setmana a Dadaab, a la frontera entre Somàlia i Kenya.

L’amenaça de malalties sobre infants petits que ja estan debilitats és especialment preocupant, de manera que UNICEF està posant en marxa de manera urgent campanyes d’immunització infantil. UNICEF, organismes governamentals, ONG i altres agències de les Nacions Unides treballaran en les àrees vitals d’aigua, aliments i sanejament en els propers dies per prevenir una emergència massiva.

Tanmateix, la manca de fons i la prohibició de l’accés a algunes zones amenacen amb interrompre els serveis essencials. UNICEF ha sol·licitat 31,9 milions de dòlars per als propers tres mesos, per tal de proveir suport que salvi les vides dels milions de nens i dones afectats.

Más información:

Laia Ruich i Ruiz

Responsable Comunicació UNICEF Comitè Catalunya

93-4531782 Ext. 107

[email protected]