UNICEF respon a l'escassetat d'aigua a Trípoli

A causa de la greu escassetat d'aigua a Trípoli, UNICEF ha distribuït 500.000 litres d'aigua embotellada per satisfer les necessitats de 24.000 persones de les comunitats vulnerables de la capital de Líbia.

L'enviament s'ha distribuït a través de les mesquites i les organitzacions locals. Durant el cap de setmana van arribar altres 3 milions de litres d'aigua per satisfer les necessitats urgents de 85.000 persones durant almenys una setmana.

En l'actualitat, UNICEF ha adquirit un total de 11 milions de litres d'aigua de països veïns per abordar les necessitats d'aproximadament mig milió de persones en les pròximes dues setmanes. "UNICEF ha augmentat la distribució d'aigua a Trípoli", diu Pierre Fourcassie, Coordinador d'aigua per a situacions d'emergència d'UNICEF.

"L'actual resposta és fonamental per salvar vides mentre treballem amb les autoritats per tal de millorar els sistemes d'abastament d'aigua a Líbia".

Un equip tècnic d'UNICEF està treballant amb experts hidràulics de Líbia per abordar els problemes en un camp de pous al sud-oest de Líbia, per tal de restablir com més aviat millor l'abastament d'aigua a Trípoli i en altres ciutats de la costa.