UNICEF respon amb rapidesa davant el brot de còlera a Abidjan

 

Després de confirmar-se deu casos de còlera al districte de Koumassi, a Abidjan, el Fons de les Nacions Unides per a la Infància (UNICEF) ha proporcionat subministraments mèdics a les autoritats sanitàries perquè puguin atendre fins a mil pacients infectats per la malaltia, així com kits amb sabó, clor i productes per al tractament de l’aigua per a 400.000 persones.

Per reduir el risc de propagació de l’epidèmia de còlera, UNICEF juntament amb els seus col·laboradors governamentals i organitzacions internacionals, s’han mobilitzat des de fa diverses setmanes per assegurar el subministrament d’aigua potable a unes 250.000 persones a tot el país, a zones on s’ha interromput la xarxa de subministrament d’aigua, tot i que la resposta encara no cobreix totes les necessitats.

“En mig de la temporada de pluges, el ressorgiment del còlera requereix accions coordinades a nivell nacional i local per restablir de manera urgent l’accés a l’aigua potable a tot el país, i evitar així les epidèmies de les quals dones i infants són les primeres víctimes”, assenyala Hervé Ludovic de Lys, representant d’UNICEF a la Costa d’Ivori.

Garantir el subministrament d'aigua i promoure bones pràctiques d'higiene  

A la ciutat de Daloa, on el subministrament d’aigua corrent porta més d’una setmana interromput, s’han instal·lat 15 dipòsits d’aigua per proporcionar aigua a unes 100.000 persones cada dia. 

A Bouaflé, s’han instal·lat quatre dipòsits amb capacitat per atendre fins a 6.000 persones. Aquestes instal·lacions subministren ajuda temporal mentre la companyia de distribució d’aigua (SODECI) repara la xarxa de subministrament a aquestes dues ciutats.

L’oest del país està afectat per una crisi humanitària i les comunitats estan acollint un gran nombre de desplaçats interns, de manera que les instal·lacions locals de subministrament d’aigua estan desbordades. Durant les darreres setmanes, UNICEF i els seus col·laboradors han subministrat cada dia aigua suficient per a unes 2.000 persones desplaçades al departament de Danané II i per a 5.000 a la ciutat de Duékoué per donar suport a la xarxa d’aigua i reduir el risc de propagació de malalties.

A més de subministrar aigua, UNICEF està promovent bones pràctiques d’higiene, distribuint materials per tractar el còlera i pastilles potabilitzadores d’aigua per a 240.000 persones. A més, ha posat en marxa una campanya de sensibilització a ràdios comunitàries de tot el país per informar la població sobre les tècniques de purificació d’aigua a casa i fer-la apta per al consum, així com altres pràctiques bàsiques d’higiene com rentar-se les mans amb sabó.

El còlera és una malaltia que es transmet per aigua contaminada i mans brutes, que pot causar diarrea aguda i pot ser letal si la persona infectada no es tracta les primeres hores.