UNICEF intensifica la seva feina per arribar a més infants i famílies de Síria

UNICEF està intensificant el seu treball a Síria i als països afectats per la crisi que pateix aquest país, per fer front a les creixents necessitats dels infants i les famílies.

En apropar-se l'hivern, UNICEF està ampliant les seves operacions per ajudar a més famílies amb calefacció, roba per a nens i aules prefabricades. A més, el proper mes UNICEF té previst dur a terme una campanya de vacunació per protegir fins a un milió de nens contra el xarampió i altres malalties. UNICEF col · labora amb les autoritats de salut i educació, la Mitja Lluna Roja Síria i desenes d'ONG i associacions locals a Síria.

"Hi ha la percepció que les coses estan tan malament a Síria que no es pot fer res i, simplement, això no és així", afirma Anthony Lake, Director Executiu d'UNICEF, durant una visita al campament de refugiats de Za'atari, prop de la frontera siriana. "Hem estat en el lloc abans i durant la crisi, ja hem arribat a centenars de milers d'infants i ara tenim l'oportunitat d'arribar a més nens a Síria si comptem amb els recursos adequats".

1 milió d'infants afectats per el conflicte a Síria

Al voltant d'un milió d'infants es veuen afectats pel conflicte a Síria, i més de 100.000 nens sirians s'han desplaçat amb les seves famílies al Líban, Jordània, Turquia i l'Iraq.

UNICEF està intensificant de manera urgent la seva resposta d'emergència per arribar a centenars de milers d'infants ambprotecció, aigua, sanejament i higiene, salut i nutrició, i educació. Però la falta de fons està complicant les tasques. UNICEF ha fet una crida per mirar d'obtenir 91 milions de dòlars (70.330.000 d'euros) per a les seves operacions a la zona.

Durant la seva visita a Jordània, el Director Executiu d'UNICEF va parlar amb els infants i les famílies que es van veure obligades a fugir de la violència de Síria. També es va reunir amb les autoritats jordanes, aliats de les agències de l'ONU i organitzacions no governamentals locals i internacionals que estan donant suport als refugiats sirians.