UNICEF i els seus aliats vacunaran 125.000 infants contra el xarampió a la República Centreafricana

UNICEF i els seus aliats començaran demà una campanya de vacunació d'emergència contra el xarampió a Bangui, la capital de la República Centreafricana, després que vuit infants donessin positiu a la malaltia a l'abril. UNICEF, en col · laboració amb el Ministeri de Sanitat, l'Organització Mundial de la Salut i altres organitzacions, té com a objectiu vacunar 125.000 infants del 22 a 26 maig.

EL CONFLICTe ARMAt DIFICULTA LA SITUACIÓ
Els atacs produïts recentment al país han col · lapsat els serveis bàsics, fet que augmenta el risc que apareguin brots de malalties a Bangui i en tot el territori nacional. La violència, juntament amb les males condicions de vida i una taxa de vacunació contra el xarampió històricament baixa (62%), fa que un gran nombre d'infants s'exposin a aquesta malaltia.
 
"El xarampió és una de les principals causes de mortalitat infantil. La violència i el conflicte armat a la República Centreafricana han deixat milions de persones sense accés als serveis bàsics de salut, amb centenars de milers de nens exposats a una malaltia que es pot propagar amb rapidesa entre les comunitats vulnerables", ha dit el representant d'UNICEF al país, en Souleymane Diabate.
 
La campanya de vacunació d'emergència s'enfronta a considerables desafiaments. Continua sent difícil distribuir l'ajuda humanitària a les persones necessitades per problemes de seguretat. Després del cop d'Estat del 24 de març del 2013, la situació continua sent fràgil ja que encara no ha estat totalment restaurada la llei i l'ordre a la capital.
 
Segueixen sent difícil d'arribar a moltes regions a causa de la violència i la inseguretat, i serà encara més complicat accedir a elles quan comenci la temporada de pluges. Tot i això, UNICEF està treballant amb els seus col · laboradors en el terreny per respondre a l'emergència que està afectant, directament o indirectament, a la totalitat de la població, uns 4,6 milions de persones.
 
"En qualsevol part on puguem arribar, UNICEF treballa amb els seus aliats per dur a terme intervencions que salven vides. Les nostres prioritats immediates són donar suport d'emergència en matèria de salut, nutrició, aigua i sanejament, i protegir els infants contra la violència, la separació de les seves famílies i el reclutament per part de grups armats", ha afegit en Diabate.
 
De cara al començament de la campanya contra el xarampió, van arribar a Bangui 246.500 vacunes el passat 15 de maig, incloent 100.000 vacunes adquirides amb els fons donats per l'aerolínia easyJet.
 
Des del cop d'estat del passat 24 de març del 2013, UNICEF ha proporcionat atenció sanitària d'emergència en els quatre principals hospitals de Bangui i en centres de salut de tot el país, incloent la distribució de subministraments mèdics d'emergència per a unes 141.000 persones durant tres mesos.