UNICEF Espanya i la Universitat Camilo José Cela signen un acord per impulsar la cooperació

La Universitat Camilo José Cela i UNICEF Espanya han signat un acord de col·laboració per promoure accions conjuntes d'investigació, formació i assessorament en l'àmbit del voluntariat i la sensibilització social dins de l'entorn universitari.

La Presidenta d'UNICEF Espanya, Consuelo Crespo, i el Rector de la Universitat Camilo José Cela, Rafael Cortés Elvira, han protagonitzat la signatura d'aquest conveni.

En la seva intervenció, Consuelo Crespo, va destacar la Universitat com “un àmbit privilegiat perquè els alumnes puguin connectar-se amb la realitat social” i fomentar la cooperació al desenvolupament.

“Hem d'entendre la cooperació no com únicament l'enviament de recursos econòmics, tecnològics o humans, si no com un diàleg entre diferents parts, molt enriquidor per totes elles que busca la reconstrucció d'un món diferent del que tots formem part”, va afegir la Presidenta d'UNICEF Espanya.

Per la seva banda, el Rector de la Universitat Camilo José Cela, Rafael Cortés Elvira ha ressaltat que el conveni que s'ha signat aquest matí suposa la consolidació d'una “col·laboració estreta i amiga” que la Institució SEK i UNICEF Espanya vénen protagonitzant des de fa anys amb l'impuls de diferents programes, especialment a Senegal.

La col·laboració entre ambdues institucions es concretarà en quatre àrees: l'àrea docent amb el desenvolupament de cursos de formació, assignatures específiques, o jornades temàtiques; l'àrea d'investigació amb el foment d'estudis sobre qüestions vinculades amb la infància; l'àrea de mobilització de la comunitat universitària amb el desenvolupament de programes i activitats de difusió i sensibilització dirigides a alumnes i professors; i l'àrea de promoció del voluntariat.

El Director de l'Institut de Cooperació per al Desenvolupament Humà (ICDH), Carmelo Angulo, serà el que gestioni el programa d'activitats que la Universitat desenvoluparà conjuntament amb UNICEF.