UNICEF envia subministraments d'emergència a les zones afectades per les inundacions a Filipines

Hi ha 1,5 milions de nens afectats pel tifó Nalgae, que ha assotat 34 províncies de Filipines. Com a resposta, UNICEF ha distribuït 3.000 kits d'higiene i 3.000 kits d'aigua a les famílies afectades per les inundacions que han assotat la capital i Pampanga. La Representant d'UNICEF a Filipines, Vanessa Tobin, es troba a la zona al costat d'un equip d'emergència per avaluar la situació i conèixer millor sobre el terreny l'estat en el qual es troben els nens i les famílies.

"Estic impressionada per l'eficàcia de l'organització duta a terme pels treballadors del govern local, les organitzacions no governamentals i del sector privat", va dir la Representant d'UNICEF al país, durant la seva visita a les zones inundades en Bulacán i Pampanga. "Els subministraments estan arribant però hem d'estar atents per controlar les malalties infantils, assegurar-nos que reobren les escoles i que els nens tornin a les aules."A causa del tall de les comunicacions i de les línies d'alta tensió, així com el difícil accés a les zones inundades, es necessiten de manera urgent aliments, refugis d'emergència, subministraments mèdics, aigua, higiene i sanejament, al costat d'altres productes no alimentaris. UNICEF està distribuint kits d'aigua composts per recipients d'aigua, galledes i pastilles potabilitzadores d'aigua, i kits d'higiene composts per bidons d'aigua,tallaungles, sabons, raspalls de dents, pasta de dents i compreses. "Les grans àrees d'aigües estancades són un perill pel risc de contagi de *dengue, diarrea i altres malalties infeccioses que suposen una gran amenaça per als nens", ha dit Tobin. UNICEF està realitzant, al costat del govern, l'avaluació de les necessitats d'accés a nutrició, aigua i sanejament de les famílies afectades per les inundacions. UNICEF també té previst dur a terme una avaluació ràpida de les necessitats a la Regió 2, per conèixer millor la situació dels nens i les dones en Cagayan i Isabela. UNICEF treballa en estreta coordinació amb el govern i els grups de resposta d'emergència, per proporcionar subministraments i serveis bàsics. El tifó Nalgae, conegut pels locals com Quiel, va assotar Filipines l'1 d'octubre i va passar per les zones devastades per un tifó anterior, Nesat, el 28 de setembre en el nord i centre de Luzón. Setze províncies s'han vist afectades pel tifó Nalgae en quatre regions, que dies abans havien estat copejades pel tifó Nesat que va afectar a 34 províncies. Les vuit zones més afectades pel tifó Nalgae són Bulacán, Pangasinán, Pampanga, Ifugao, Isabela, Nova Ecija, Quirino i les províncies d'Aurora.

Al voltant d'1,5 milions de nens s'han vist afectats pels tifons

El Consell Nacional per a la Reducció i Gestió de Desastres (NDRRMC) ha informat de la mort de 59 persones la setmana passada: quatre morts pel tifó Nalgae i 55 morts pel tifó Nesat, almenys fins al passat 4 d'octubre. El nivell d'aigua ha descendit a les zones afectades per les inundacions provocades pel tifó. No obstant això, encara hi ha zones aïllades a les províncies de Pangasinán i Bulacán, que van ser les més afectades pel tifó Nalgae l'1 d'octubre. A la capital de la província, NDRRMC ha confirmat que quatre municipis romanen sota l'aigua: Calumpit, Hagonoy, Pulilan i Paombong.